Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E. – recenze

kryci_jmeno_uncle_plakatChcete se pobavit? Svěřte se do rukou Supermana a prince Alcotta.
 
 
 
Dva agenti, kteří si jdou nejprve po krku, musí spojit síly, aby ochránili svět před jadernou hrozbou. Američan Solo (Henry Cavill) a Rus Kuryakin (Armie Hammer) se pokusí najít uneseného německého vědce za pomoci jeho dcery Gaby (Alicia Vikander). Tak trochu nesourodá trojice se vydá do slunné Itálie vstříc dobrodružství, které nedopadne dle jejich představ.

Některé filmy slibují něco, co ve skutečnosti nesplní, ale toto rozhodně není ten případ. Akční dobrodružná komedie od režiséra Guye Ritchieho (Podfu(c)k, Sherlock Holmes) Krycí jméno U.N.C.L.E. nás přenese do šedesátých let minulého století a nabídne nám vše, co lze podle žánrového zařazení očekávat, a to vrchovatou měrou. Snímek je protknut dobovou atmosférou, která je umocněna ponurými barvami scén odehrávajících se v poválečném Berlíně (rozděleném 3,6 metrů vysokou betonovou zdí) a pestrostí a uvolněností italských scenérií.

Když nás unaví slovní přestřelky, přijdou na řadu ty opravdové a naopak.Že se Hammer umí poprat s komediálností, jsme se na vlastní oči přesvědčili v novém zpracování Sněhurky, ale kdo by to byl řekl i do Cavilla? Volba obsadit tyto dva herce do hlavních rolí se opravdu povedla. Hammer je dokonalý ruský agent s prvotřídním výcvikem, kterému věříme, že doběhne auto a utrhne mu vlastnoručně kapotu. Naopak Cavill je charismatickým špiónem, jenž zvládne proniknout nejen do nejzabezpečenějších trezorů, ale i do všech ženských …, řekněme srdcí.

Cavill a Hammer se po celou dobu nádherně špičkují, dělají si jeden z druhého legraci, snaží se ze sebe vymlátit duši a zároveň si zachraňují životy. Jejich herecká partnerka Alicia Vikander se nijak nedrží pozadu a je jim rovnocenným spoluhráčkou. Jejich slovní hříčky, ať již mezi sebou či s ostatními postavami jsou opravdu povedené a v mnoha případech dvojsmyslné, ale přitom vkusné. Když nás unaví slovní přestřelky, přijdou na řadu ty opravdové a naopak.

Snímek Krycí jméno U.N.C.L.E. vyniká svěžím retru lookem, výborným hereckým obsazením a poctivou dávkou vtipu i akce. Co víc si od nenáročné letní podívané přát? Možná jen trochu originálnější zápletku. Ale když to všechno okolo jinak funguje, tak i to se dá s přimhouřeným okem odpustit.
 
 

„Promiňte drahá, ale musím použít váš zadní vchod.“

kryci_jmeno_uncle_2015_foto_06
 
 

A kolik ti to žihadlo žere?

kryci_jmeno_uncle_2015_foto_05
 
 

Pohledný muž s uhrančivým pohledem a mapou v ruce, dokážete si představit lepší model navigace?

kryci_jmeno_uncle_2015_foto_08
 
 

85%

Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.

Snímek Krycí jméno U.N.C.L.E. vyniká svěžím retru lookem, výborným hereckým obsazením a poctivou dávkou vtipu i akce. Co víc si od nenáročné letní podívané přát? Možná jen trochu originálnější zápletku. Ale když to všechno okolo jinak funguje, tak i to se dá s přimhouřeným okem odpustit.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací