Filmové události #35/15: Ave Caesar!, Steve nahradil Bruce, Promethus se otáčí

avengers_age_of_ultron_poster_captain_americaJaká jsou tajemství minulosti?
 
 
Lidi samozřejmě zajímá hlavně jejich budoucnost, jenže minulost je také pozoruhodná k neustálému znovuobjevování. Pokud nepřijmeme kreacionistická vysvětlení, povstávali jsme dlouho z jednodušších primátů. Podle Planety opic se jednou může karta obrátit a naši předci (či spíše znevýhodnění sourozenci) také zatouží po vývoji. Možná nás však stvořili mimozemšťané, což zase evokuje Promethea. Každopádně se v Římě jednou objevil historický Caesar, zatímco Germáni si vyprávěli mýty o Ódinovi a Thorovi. Dnes jsme osvícenější, přežili jsme Divoký západ, paříme na Nintendu a v klidu čekáme, kdy nás někdo kolektivně vyhladí ďábelským vynálezem.
 

 
Česká zkáza na síti

Remasterovaná verze Vynálezu zkázy od českého režiséra Karla Zemana je nyní dostupná na internetu. Zprostředkují vám ji všechny české internetové videopůjčovny jako O2TV, Voyo, Alza.cz nebo Banaxi. Od září pak bude dostupný i v obchodě iTunes. Během podzimu se dostane také do mezinárodní distribuce díky službě VOD.


 

Oleg Sencov odsouzen

Ruský soud poslal na dvacet let do vězení ukrajinského režiséra Olega Sencova, tvůrce filmu Hráč. Známý odpůrce ruské anexe Krymu byl podle Ruska zodpovědný za plánování teroristických útoků na místní cíle. Za svého kolegu, odsouzeného podle mnohých ve vykonstruovaném politickém procesu, se již postavila řadu světových filmařů. Podporu mu mimo jiné vyjádřila i Česká televizní a filmová akademie.


 

Dieselovy tři křížky

Vin Diesel nás již láká na třetí díl akční série xXx. Jak sdělil na Instagramu, nová mise jeho Xandera Cage začne být natáčena v letošním prosinci.


 

Nultý císař římský

I když byl Gaius Julius Caesar „pouhým“ doživotním diktátorem, zrodil se díky němu úřad, který dnes nazýváme císařským a titulem „Emperor“ se tudíž bude honosit životopisný snímek od studia Lionsgate. Film má vycházet z knižní série Conna Igguldena, zaměřené na vzestup římského vojevůdce a státníka i jeho přítele a jednoho z vrahů – Marca Iunia Bruta. Styl filmu je popisován jako mix 300: Bitvy u Thermopyl a seriálu Hra o trůny.


 

Sestří bratři

Režisér Jacques Audiard (Prorok, Na dřeň) si jako svého prvního filmu v angličtině vyhlédl westernovou černou komedii Bratři Sesterové spisovatele Patricka DeWitta. Dvojice pistolníků přijme v době Zlaté horečky úkol zabít prospektora, k němuž se naopak přidá.


 

Bojovnice a běhna

Jennifer Lawrence (Hunger Games) a Amy Schumer (Vykolejená) si spolu zahrají sestry ve filmu dle vlastního scénáře. Herečky spolu začaly spolupracovat poté, co Lawrence zhlédla Vykolejenou a oslovila kolegyni přes email.


 

Dostal Bruce padáka?

O novém filmu Woodyho Allena toho tradičně není známo moc kromě kvalitního obsezení, zahrnujícího Kristen Stewart, Bruce Willise, Jesseho Eisenberga, Parkey Posey nebo Coreyho Stolla. Nyní se však zdá, že Bruce Willis z neznámého důvodu připravovaný snímek opustil. Server Deadline naznačil, že herec dal přednost jinému projektu, toto vysvětlení však nepřipadá řadě médií věrohodné a ozývají se zvěsti o Willisově vyhazovu. Jeho roli nedávno převzal Steve Carell.


 

Star Wars: Epizoda I – Vzkříšení Tarkina

Spolu s Darthem Vaderem se ve spin-offu Rogue One: A Star Wars Story může objevit i další padouch, jehož známe z prvního filmu ságy, v němž i zemřel. Sám Peter Cushing, představitel guvernéra Tarkina, bohužel již není mezi námi, proto bude podle serveru The Daily Mail jeho tvář zrekonstruována počítačem.


 

Star Wars: Epizoda II – Fantomasova hrozba?

Ukázka hraček podle postav Star Wars: síla se probouzí odhalila novou postavu jménem konstábl Zuvio. Jeho představitele bohužel z figurky nepoznáme. Jméno však připomíná jistého francouzského komisaře. Nejvyšší vůdce Snoke (Andy Serkis) je možná Fantomas…


 

Hrdinové rozděleni

Plakát příští marvelovky Captain America: Občanská válka, odhalil tábory superhrdinů, rozdělených podle svého postoje k vládě. Po boku Kapitána Ameriky (Chris Evans) vidíme Winter Soldiera (Sebastian Stan), Falcona (Anthony Mackie), Ant-Mana (Paul Rudd), Sharon Carter (Emily VanCamp) a Hakwkeye (Jeremy Renner). Iron Manovi (Robert Downey Jr.) pomáhá War Machine (Don Cheadle), Black Widow (Scarlett Johansson), Black Panther (Chadwick Boseman) a Vison (Paul Bettany).
Občanskou válkou započne marvelovská třetí fáze, zahrnující i Dr. Strange. V něm by mohl šířit zlo herec Mad Mikkelsen (Hannibal), možná jako démonický Dormammu.


 

Vzhůru na planetu Tvůrců!

Ridley Scott začne již brzy konečně natáčet Promethea 2. Označil jej totiž za svůj příští film v interview pro Empire.


 

Nový opičář

War of the Planet of the Apes, nová kapitola rebootové Planety opic, našla jednoho z nových lidských představitelů – Gabriela Chavarriu, známého například ze seriálu East Los High nebo dramatu Za lepší život.


 

Scifistický Tarantino

Quentin Tarantino v rozhovoru pro New York Magazine již podruhé poznamenal v souvislosti s žánrem sci-fi, že se o jeho tvorbu příliš nezajímá, i když dlouhodobě uvažuje o jisté idey. Nemůže prozradit, o co konkrétně jde, vyloučil ovšem svět vesmírných letů.


 

Brány Nintenda se pootevírají

Shigeru Miyamoto, manažer slavné japonské videoherní společnosti Nintendo, opatrně připustil, že společnost může v budoucnu zvažovat filmové projekty na motivy svých titulů. Možností je mnoho… Konečně kvalitní snímek o Mariovi, fantasy dobrodružství s Linkem a Zeldou, vesmírná akce se Samus… Nezbývá než čekat!


 

Gambitova milá

Francouzská herečka Léa Seydoux (Život Adele, Spectre) se ukáže vedle Channinga Tatuma v hlavní ženské roli x-menovského spin-offu Gambit. Belladonna Bourdreaux je profesionální zabijačkou a – jak už jste to asi uhodli – mutantovou láskou.


 

Dcera čepele

Superhrdina a lovec upírů Blade znovu vyráží do boje! Akorát, že odteď převzala přezdívku a poslání jeho dcera. Takový má být základ nové marvelovské komiksové série a podle zpráv serveru Bleeding Cool také čtvrtý film podle této licence.


 

Ragnarok: Odplata

Konkurenci marvelovskému Asgardu připravuje režisér Wes Ball (Labyrint: Útěk). Nepřikrášlený svět severské mytologie na nás vybafne ze snímku podle bohatě ilustrované knihy Fall of Gods od Rasmuse Berggreena. Válečník Váli se v ní izoloval na statku a chtěl zapomenout na své bitvy i zlými skutky. Když se ztratí jeho láska, pátrání jej znovu zavede do světa, kde spolu válčí jeho bohové Ásové a obři Jótuni. V duchu se vrací do minulosti a začne prahnout po pomstě.


 

Zombie se opět derou na svět

Steven Knight odevzdal svůj scénář k pokračování zombie thrilleru Světová válka Z s Bradem Pittem. Premiéra je v současnosti plánovaná na 9. června 2017.


 

Muži jsou příšery

Z Anne Hathaway se stane hlavní hvězda sci-fi komedie The Shower. Oslavy očekávaného dítěte razantně přeruší pád meteoritu, jehož následkem se místní muži promění na zuřící mimozemšťany a Zemi tak budou muset zachránit ženské postavy.


 

Vstane Shyamalan s fénixem z popela?

Joaquin Phoenix po Znameních a Vesnici znovu jedná o účasti v chystaném snímku režiséra M. Night Shyamalana. Jeho nejbližší snímek The Visit má v USA premiéru 11. září, snad se nejedná o znamení další katastrofy.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací