Filmové události #34/15: Colin režíruje Star Wars, Pořád chceme do pekla, Woody se zamiloval

star_wars_sila_se_probouzi_obr_posterBylo, nebylo…
 
 
Jak prázdniny končí a my cítíme pomalu přicházející podzim, vane na nás z filmového světa atmosféra pohádek. Nejednu pozoruhodnost si pro nás připravily Disney s Pixarem, ať už jde o Toy Story, Piráty z Karibiku nebo Jacka a fazolku. Téměř každý ví, že k pohádkám můžeme řadit i svět Star Wars. Naplno se rozjel očekávaný projekt z minulosti kouzelníků Harryho Pottera. Ovšem k dětské zábavě nemůžeme počítat producentský animovaný počin Angeliny Jolie. Sofistikovanější mýty nás zavedou mezi posmrtně mučené hříšníky a obludy z fantazie starých Řeků.
 

 
Batmobil vyměnil za ferrari

Christian Bale spojil své jméno se světem luxusních vozů. Pod režisérskou taktovkou Michaela Manna si zahraje italského podnikatele Enza Ferrariho ve filmu nazvaném prostě Ferrari.


 

Mulan po afghánsku?

Angelina Jolie bude produkovat animovaný film podle knihy The Breadwinner (Živitel) od Deborah Ellis. Disneyovskou selanku nečekejte. Příběh vypráví o jedenáctileté afghánské dívce, která se v přestrojení za chlapce chce postarat o obživu rodiny, zatímco v zemi vládne Tálibán.


 

Provazy bude utahovat…

Druhá část erotické trilogie Padesát odstínů šedi stále hledá svého režiséra. Pátrání po hlavním tvůrci Padesáti odstínů temnoty se zúžilo na výběr mezi Jamesem Foleyem (Neznámý svůdce, Domek z karet), Markem Pellingtonem (Proroctví z temnot, Rudá vdova) a Tanyou Wexler (Vrtěti ženou).


 

Kdo hledá v džungli

Tom Holland, tedy budoucí Spider-Man, se chystá společně s Robertem Pattinsonem, Charliem Hunnamem a Siennou Miller pátrat po bájné civilizaci v dramatu podle skutečných událostí Ztracené město v Amazonii (The Lost City of Z).


 

Tři jediovské báje

Star Wars: Síla se probouzí má podle současných plánů trvat 124 minut.

Colin Trevorrow (Jurský svět) se stal režisérem Star Wars: Epizody IX.

Ve spin-offu Rogue One: A Star Wars Story si kromě dříve potvrzených herců zahrají také Donnie Yen (Osamělý válečník), Jiang Wen (Až kulky doletí), Mads Mikkelsen (Hannibal) a Alan Tudyk (Firefly).


 

Šílený Superman

Sequel k supermanovskému Muži z oceli (za nějž není považován nadcházející Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti) získá možná režiséra George Millera (série Šílený Max).


 

Prometheus odstrkuje staršího bráchu

Mnozí scifisté netrpělivě očekávají pokračování Promethea, dali by mu však přednost před Vetřelcem? Podle informací serveru Bloody Disgusting upřednostňuje režisér Ridley Scott natáčení svého sequelu. Blomkampovo pokračování ságy o Ripleyové by tak mohlo jít „do výroby“ až někdy v roce 2017.


 

Další hvězda komiksového vesmíru

Herec Clive Owen (Elitní zabijáci, Knick: Doktoři bez hranic) se připojil ke komiksové space opeře Valerian režiséra Luca Bessona.


 

Tušitelka Agatha hledá zvířata

Natáčení harrypotterovského spin-offu Fantasická zvířata a kde je najít konečně začalo a díky souvisejícímu tiskovému oznámení jsme se dozvěděli o další obsazené herečce. Samantha Morton alias Agatha z Minority Report se v kouzelnickém světě objeví pod jménem Mary Lou.


 

Warner Bros. jde k čertu

Uvedené studio nemá žádné potíže. Naopak, nebojí se riskantních námětů a důvěřuje scénáři Dwaina Worella podle Pekla, nejslavnější části Božské komedie od renesančního literáta Danteho Alighieriho. Pokud dojde na sequely, pochybuji, že se podíváme do nebe.


 

Mutant Odysseus

Hugh Jackman by s pekelníky možná zatočil až příliš rychle. Asi proto se s ním nepočítá v adaptaci Danteho, ale pro Homéra již vhodný bude. Ano, Wolverine má zájem o roli ithackého krále Odyssea, jehož pouť zpracuje režisér Francis Lawrence.


 

Co děláme za úplňku

Tvůrci upírské komedie Co děláme ve stínech potvrdili přípravy sequelu, tentokrát zaměřeného na vlkodlaky.


 

Gigantické království

Disney představil svůj další animovaný muzikál. V Gigantic, nové verzi pohádky o Jackovi a fazolce, se malý chlapec dostane království obrů na obloze, kde se jej ujme obří princezna. Tyto neskutečné bytosti tentokrát zřejmě nebude okrádat, naopak jim nejspíš pomůže od národa Bouřkových obrů. Snímek zhlédnou první diváci v roce 2018.


 

Kdo by chtěl z džungle knihu, když v ní může jezdit

Po animácích a jejich hraných remacích pátrá Disney po námětech i mezi původními atrakcemi svého parku. Dwayne Johnson se připojil k jednomu z nich – Jungle Cruise. Jistý Tom by se v něm vyjímal ještě lépe…


 

Holandský elf dobloudil

Orlando Bloom potvrdil, že jeho Will, nyní kapitán Bludného Holanďana, se vrátí v pátém díle Pirátů z Karibiku – Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.


 

Láska a smrt v dětském světě

I hračky se mohou zamilovat! To, že animák Toy Story 4 má být romantickým příběhem, již nějaký pátek víme. „Páreček“ utvoří kovboj Woody a pastýřka Bo Peep. Právě nešťastná opatrovnice ovcí bude tentokrát unesena a Buzz s Woodym ji musí zachránit. Pixar si kromě veselého světa hraček posvítí na mexický Den mrtvých. Morbidní spojení s předky prozkoumá snímek s titulem Coco. Hlavní hrdina v něm podle všeho nalezne místo uvnitř své vlastní rodiny.


 

Scooby postaru

Hrané filmy o psu Scooby–Doo a jeho lidské partě možná neměly daleko k válečným zločinům. Je proto fajn slyšet, že další projekt z této série zůstane v kresleném světě. Jestli to dopadne líp, zjistí svět 21. září 2018.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací