Filmové události #37/15: Lev přichází Zdaleka, Olivia je hračem 2, Godzilla nesnáší King Konga

toronto_iffKdo a s kým….
 
 
Skončil festival na jihu Evropy, jeho úlohu nyní převzala akce na severu Ameriky. Jakmile si o nich něco povíme, uslyšíte hlavně o hercích. Ti jsou pro filmový průmysl pořád poměrně důležití… Tedy dokud je konečně počítačové obrazy kompletně nenahradí. Dnes začínáme s nejistým obsazováním Jamese Bonda, Harryho Holea a dostaneme se k vášnivé hráčce Art3mis nebo neznámému záporákovi v Underworldu.
 

 
Lev má rád Venezuelce všech věků

Zlatého lva, vrcholnou cenu Benátského filmového festivalu, si za letošní ročník odnesl venezuelský režisér Lorenzo Vigas za své drama Desde allá (Zdaleka). Ve vítězném snímku změní setkání život padesátiletému Armandovi (Alfredo Castro) a sedmnáctiletému vůdci gangu Elderovi (Luis Silva). I Stříbrný lev za nejlepší režii míří do Latinské Ameriky, konkrétně k Argentinci Pablu Traperovi za El Clan. Velkou cenu poroty získala animovaná komedie Anomalisa od Charlieho Kaufmana a Duka Johnsona. Z herců pak zvítězili Francouz Fabrice Luchini (L’hermine) a Italka Valeria Golino (Per amor vostro). Koprodukční Marguerite natáčená v Česku získala cenu P. Nazareno Taddei Award.


 

V Kanadě se demoluje Mars

Mezinárodní filmový festival v Torontu zahájil ve čtvrtek 10. 9. svůj 40. ročník. Odstartovalo jej komediální drama Demolition s Jakem Gyllenhaalem a Naomi Watts. Promítnuto bude v kanadském město skoro 400 filmů, z řady zajímavých premiér jmenujme alespoň Marťana s Mattem Damonem, Where to Invade Next – nový dokument od Michaela Moora a životopisný snímek o Hanku Williamsovi (Tom Hiddleston) I Saw the Light. Z těch, co se představili publiku již dříve stojí za zmínku Dívka z Dánska či Black Mass: Špinavá hra – krimifilm s Johnnym Deppem. Festival vyvrcholí 20. 9., kdy jej uzavře projekce snímku Mr. Right.


 

Mena zabíjí

Natáčení filmu Mena s Tomem Cruisem v Kolumbii si tuto sobotu vyžádalo dva životy. Při havárii letadla Piper Aerostar zemřel pilot Alan Purwin a kolumbijský občan Carlos Berl. Druhý pilot Jimmy Lee Garland utrpěl zranění. Mena vypráví o pilotovi Barry Sealovi (Cruise), pašerákovi drog a později spolupracovníkovi tajné služby DEA.


 

Bond s mičudou

Herec a někdejší fotbalová star David Beckham podlehl „nátlaku“ svých fanoušků a možná se pokusí získat roli agenta 007 Jamese Bonda. Daniel Craig ji s největší pravděpodobností brzy opustí. Mezi dalšími favority je často zmiňován britský herec afrického původu Idris Elba.


 

Z tohoto porna může být klasika

Britský režisér Danny Boyle chce jako svůj příští snímek režírovat pokračování hitu Trainspotting. Sequel by měl být založen na knize Porno od spisovatele Irvina Welshe. Všechny čtyři hvězdy původního filmu (Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle a Kevin McKidd) mají zájem, nyní pouze musíme počkat, až budou mít všichni volno ve svém hereckém harmonogramu.


 

Michael jako Sněžný Harry

Čtěte pozorně, pokud jste si oblíbili detektiva Harryho Holea, jehož stvořil norský spisovatel Jo Nesbø. Vyšetřovatele si v adaptaci krimithrilleru Sněhulák možná zahraje Michael Fassbender (X-Men, Prometheus). Jméno postavy sice nebylo specifikováno, jisté však je, že herec usiluje  o podstatnou roli v tomto dlouho odkládaném snímku. Harry v něm pátrá po sériovém vrahovi, jenž udeří vždy s prvním sněhem.


 

Tyran dětského řidiče

Jamie Foxx se chystá vstoupit do připravovaného dramatu Baby Driver v režii Edgara Wrighta. Podle všeho ztělesní místního zločineckého bosse. Ve snímku se také objeví Ansel Elgort (Hvězdy nám nepřály) a Lily James (Popelka).


 

Miluji Lucille

Cate Blanchett vzdá herecky hold zesnulé kolegyni Lucille Ball. Hvězdu legendárního seriálu I Love Lucy oslavil ve svém scénáři Aaron Sorkin (The Social Network, Steve Jobs). Životopis s Cate jako Lucille režiséra zatím nenašel.


 

Road Ronda

Ronda Rousey nahradí Patricka Swayzeho. Přinejmenším pro potřeby remaku akčního krimifilmu Road House z roku 1989. Její svaly napomůžou očistit jeden bar od všeho místního neřádstva.


 

Temný rytíř unesen?

21. července 2017 se v amerických kinech představí nový film režiséra Christophera Nolana. Nic bližšího o něm není známo, datum ovšem vybízí k úvahám, jestli filmař nepřevzal Benu Affleckovi chystaného Batmana.


 

Město jako obří ring

Legendary Pictures připravují další zápas nejznámějších obřích monster – Godzilly a King Konga. Poprvé od roku 1962 se porvou poté, co si v kinech vychutnáme Godzillu 2 a kingkongovský prequel Skull Island.


 

Ready Art3mis Cooke

Steven Spielberg získal první tvář pro sci-fi Ready Player One. Olivia Cooke (Tichý experiment, Me & Earl & the Dying Girl) si zahraje Art3mis, zkušenou pařanku v online světě OASIS, jež hned v několika směrech upoutá pozornost hlavního hrdiny Wadea Wattse.


 

Tom Nash

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) získal Toma Cruise pro další sci-fi projekt. Luna Park jej mu namísto dětských atrakcí nabídne dramatickou cestu po světě a nakonec na Měsíc, aby získal nový zdroj energie. Riskantní operaci provede skupina renegátů z řad bývalých zaměstnanců vesmírného výzkumu.


 

Camelot proti upírům

Svět upírů a lykanů má svého nového záporáka pro snímek Underworld: Next Generation. Představuje jej britský herec Bradley James (Artuš ze seriálu Merlin).


 

Ascendence

Poslední část postapokalyptické série Divergence ponese v kinech jiný název než její knižní předloha. Závěrečný díl trilogie – Aliance (v orig. Allegiant) má být tradičně rozdělen, ovšem druhá polovina se bude jmenovat Ascendant.


 

Epidemie předělávek

S remakem hororu Cabin Fever, tentokrát v režii Travise Zariwnyho, se obecenstvo seznámí někdy během roku 2016.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací