Jakub Kohák pokřtil český thriller Mysterium tremendum

krest_mysterium_tremendum_obr_00V Paláci knih Luxor byla vystavena kniha vázaná v lidské kůži.

Kniha vázaná v lidské kůži se na trhu neobjevuje každý den, proto není divu, že si její křest nenechala ujít celá řada zvědavých čtenářů i sudiček. Navíc, když jste si pozoruhodný rukopis mohli prohlédnout na vlastní oči. Slavnostní akt se konal v rámci oslav třináctých narozenin Paláce knih Luxor na Václavském náměstí. Kmotrem temné knihy Mysterium tremendum se stal herec a režisér Jakub Kohák, jenž přiznal, že ho děsivé věci baví. Podpořit Jakuba a popřát knize mnoho odvážných čtenářů přišel i moderátor Petr Vojnar, režisér Zdeněk Troška, Štěpánka Duchková, zpěvačka Linda Finková a zpěvák Petr Kutheil. Atmosféru dokreslil Daniel Křížka, účastník letošní Superstar, jenž za doprovodu kytary zazpíval píseň, kterou složil po jejím přečtení. Ozdobou křtu byla bezesporu moderátorka Miluše Bittnerová, která neváhala do vystoupení zakomponovat i ženské zbraně.

Cesta publikace Mysterium tremendum na pulty knihkupectví ovšem nebyla jednoduchá. Autor Sebastian Rainer zemřel záhadnou smrtí v roce 1973 a až donedávna padal na děsuplný originál prach v útrobách stavení na Valašsku. Nyní knihu vázanou v lidské kůži vlastní Emil Křižka. Proč se rozhodl tento grafik dílo vydat? „V prvé řadě mě oslovil příběh autora, ale později jsem v textu vycítil i Rainerův literární talent. Na to, že je to jeho prvotina, je text čtivý a originální. Zařadil bych ho mezi mysteriózní thrillery. Já tento žánr miluju, a proto jsem pro vydání knihy udělal maximum. Hodně mi pomohlo i nakladatelství Panteon, které textu věřilo,“ osvětluje Křižka.

Jak to na akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

krest_mysterium_tremendum_obr_01

krest_mysterium_tremendum_obr_02

krest_mysterium_tremendum_obr_03

krest_mysterium_tremendum_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací