Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch Trials – recenze

Labyrint_Zkousky_ohnem_plakat„Je jen otázkou času, kdy nás virus zabije všechny.“
 
 
 
Thomas (Dylan O’Brien) a jeho parta přeživších kamarádů, kteří prošli nástrahami Labyrintu, si mysleli, že už je nic dalšího nemůže překvapit. Organizace Z.L.S.N. ovšem ještě neřekla poslední slovo. Jakmile si bývalí Placeři domyslí, že je na základně nic dobrého nečeká, rozhodnou se vzít nohy na ramena a utéci. Za pevnými zdmi se ovšem nachází pouze zpustošená a spálená zem a rozpadlá města plná nakažených a nepříčetných „raplů“. Hrůzný virus totiž lidem nahlodává myšlení a nutí je proměnit se v krvežíznivá monstra.

Snímek Labyrint: Zkoušky ohněm je natočený na motivy knihy Jamese Dashnera Spáleniště: Zkouška. Často se stává, že kniha a film se diametrálně liší, a to je i tento případ. Kniha pokládá velké množství otázek a hodně se zaměřuje na pocity hlavních hrdinů. Navíc se je snaží dohnat na hranice fyzických i psychyckých možností. Doslova je týrá ve jménu vyššího dobra.

Obzvláště působivé jsou scény odehrávající se v polorozbořených mrakodrapech.Režisér Wes Ball nám servíruje mnohem jednoduší, přímočarejší, uhlazenější a akčnější podívanou. Poslední přívlastek si zaslouží dvojité podtržení, protože akce nabízí sci-fi thriller opravdu hodně. Thomas, Minho (Ki Hong Lee), Newt (Thomas Brodie-Sangster), Teresa (Kaya Scodelario) i noví členové party nemají ani chvíli oddechu. Buď zdrhají před vojáky Z.L.S.N., kterým velí Janson (Aidan Gillen, seriál Hra o trůny), nebo se potýkají s nástrahami města i hladovými „raply“. Obzvláště působivé jsou scény odehrávající se v polorozbořených mrakodrapech.

Labyrint: Zkoušky ohněm nám nabízí poctivou akční podívanou odehrávající se v troskách postapokaliptické budoucnosti. Je trochu škoda, že zůstaly upozaděny myšlenkové pochody postav, jejich strach, bezmoc, touhy a do popředí se dostal především akt pomsty. Film i přes to, nebo možná právě proto, ubíhá i přes svou délku rychle, baví a navnazuje na další pokračování.
 
 

Pánové a dámo, připravte se ke startu, začínáme!

labyrint_zkousky_ohnem_foto_a01
 
 

Nejstarší řemeslo na lopatky nepoloží erupce, „raplové“ ani ničivé bouře. I když…?

labyrint_zkousky_ohnem_foto_05
 
 

Pokud potřebujete prokrvit mozek, můžete vyzkoušet naši novou terapii.

labyrint_zkousky_ohnem_foto_a03
 
 

70%

Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch Trials

Labyrint: Zkoušky ohněm nám nabízí poctivou akční podívanou odehrávající se v troskách postapokaliptické budoucnosti. Je trochu škoda, že zůstaly upozaděny myšlenkové pochody postav, jejich strach, bezmoc, touhy a do popředí se dostal především akt pomsty. Film i přes to, nebo možná právě proto, ubíhá i přes svou délku rychle, baví a navnazuje na další pokračování.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací