Začalo natáčení česko-čínského koprodukčního projektu Poslední vízům

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czV České republice vzniká seriál o čínském Oscaru Schindlerovi.

Když se do něčeho pustí Čína, dá se předpokládat, že nepůjde o žádnou drobnost. To potvrzuje i velkolepý česko-čínský koprodukční projekt Poslední vízum, který se začal ve středu 16. září 2015 natáčet v Praze, Liberci a Plzni. Během tříměsíčního maratonu vznikne osmidílný seriál, jehož každý díl se bude chlubit úctyhodnými 150 minutami. Prostřednictvím takto velkorysé stopáže nám bude přiblížen příběh čínského velvyslance v Rakousku, který před nacisty zachránil tisíce Židů. Aby se vše v takto krátké čase stihlo, budou na Posledním vízu pracovat dva samostatné štáby.

„O natáčení jsme s Čínou jednali dva roky a to, že se vše opravdu rozběhne, považuji za velký úspěch. Vyzkoušíme si tak, jestli zvládneme natočit v podstatě osm celovečerních filmů za tři měsíce,“ svěřil se koproducent za českou stranu Steve Lichtag z Twin Star Film.

Než padla první klapka, sešla se tvůrčí a herecká delegace s novináři, aby tento velkolepý projekt představila široké veřejnosti. Dozvěděli jsme se tak, že seriál byl obsazen více jak 35 000 herci. Ve velkých rolích se představí například Vlastina Svátková, Jan Révai, Kateřina Sokolová či Natalia Germani. Tím ale česko-slovenské herecké zastoupení nekončí, protože těšit se můžeme i na Otakara Brouska ml., Zdeňka Maryšku, Janu Bernáškovou a mnohé další. Z čínských protagonistů uvidíme například herce Wang Lei, Shi Jingming, Chen Baoguo a herečku Zhang Jingjing. Na režisérské křeslo usedne Hua Quing. Všichni jsou již nadšeni z nadcházejícího natáčení a těší se na obohacující mezinárodní spolupráci. Jan Révai navíc dodal, že doufá i v plodnou výměnu kulinářských specialit.

Jak mezinárodní setkání na lodi pohupující se na řece Vltava vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem oficiálním Facebook profilu.

tiskovka_posledni_vizum_obr_01

tiskovka_posledni_vizum_obr_02

tiskovka_posledni_vizum_obr_03

tiskovka_posledni_vizum_obr_04

tiskovka_posledni_vizum_obr_05

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací