Filmová přehlídka Be2Can 2.0 byla záhajena projekcí Mia madre

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czTo nejlepší z festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes je od čtvrtku k mání v úhledném balíčku.

 

Ve středu 7. října 2015 bylo slavnostně otevřeno velké filmové festivalové echo Be2Can projekcí dramatu Mia madre italského režiséra Morettiho, který si z Cannes odnesl již tři vítězství (Mia madre, Synův pokoj a  Drahý deníčku) a jedno z Berlína (Mše skončila). Jak již název akce napovídá, to nejlepší z Berlína, Benátek a Cannes dorazí do čtyřiačtyřiceti českých a slovenských kin. Těšit se můžeme doslova na audio-vizuální hody, které nám umožní zhlédnout 18 filmů v kině, 19 na Video-On-Demand a 92 na televizním kanálu Film Europe Channel. Jmenujme například sociální drama Hlavu vzhůru, na Zlatého lva nominované biografické drama Pasolini či Zlatou palmou oceněný Dheepan.

První filmový večer Be2Can 2.0 se samozřejmě neobešel bez Ivana Hronce, prezidenta Film Europe Media Company, který se s příchozími diváky již tradičně osobně přivítal na červeném koberci na schodech do kina Lucerna. „Be2Can je výběrovým echem festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. A zároveň ‚vyhledávačem‘, který přináší kulturní veřejnosti tak důležitý referenční bod. Divák Be2Can dokáže porovnávat. Každý český i slovenský film či festival tu může nalézt svého mentora,“ přiblížil festival Ivan Hronec.

Co: Be2Can

Kdy: 7. – 14. října 2015

Kde: ve 44 kinech České i Slovenské republiky

Podrobnosti: Be2Can

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací