10. DAS FILMFEST nás přiměje se bát

das_filmfest_2015_tiskovka_foto_00Přehlídka německé, rakouské a švýcarské kinematografie zavítá nejen do Prahy a Brna, ale i do Plzně.

DAS FILMFEST slaví letos kulatiny. Již podesáté budeme moci zhlédnout pestrou přehlídku německé, rakouské a švýcarské kinematografie, která nabízí nejen žhavé novinky, ale i díla, která vznikla již téměř před sto lety. Do druhé kategorie bezesporu patří němý film Upír Nosferatu v hlavní roli s Maxem Schreckem z roku 1921. Jan Rybář na tiskové konferenci prozradil, že pro něho bylo velkou ctí a radostí, zkomponovat pro toto legendární dílo hudbu. Těšit se můžeme nejen na romantické a lyrické melodie, ale i tóny plné strachu a hrůzy.

Kromě podobných specialitek nabídne DAS FILMFEST více než třicet snímků řazených v pěti sekcích: TOP 10, Das Filmfest Spezial, Terra Incognita, DIE DOKU a 300′ Shorts. Za sekci Terra Incognita, která se zaměřuje na nové a nepoznané životní situace, jmenujme například  drama Andrease Dresena Když jsme snili nebo snímek Freistatt odehrávající se v ústavu pro mladistvé. Das Filmfest Spezial nám nabídne sondu do světa paniky a psychózy prostřednictvím Kafkova doupěte.

 

Co: DAS FILMFEST

Kdy a kde:

21. – 25. 10. 2015 Praha kina Lucerna, Atlas a Ponrepo
26. – 28. 10. 2015 Plzeň kino Beseda
29. 10. – 1. 11. 2015 Brno kina Art a Scala

Podrobsnoti: DAS FILMFEST

das_filmfest_2015_tiskovka_foto_01

das_filmfest_2015_tiskovka_foto_02

das_filmfest_2015_tiskovka_foto_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací