Stážista / The Intern – recenze

stazista_2015_plakatVtipná a svěží komedie o jednom start-upu a lidech v něm.
 
 
 
70letý charismatický Ben Whittaker (Robert De Niro) ovdověl, dospěl do důchodového věku a po procestování půlky světa a využití všech možností k relaxu a zábavě, které se seniorům naskýtají, zjistil, že vlastně nemá, proč se ráno probouzet. Není to ale žádný sebelítostivý chudáček, aby si stěžoval kolemjdoucím v parku nebo závistivě sledoval z okna sousedy. Pokračuje proto v tom, na co byl zvyklý přes 40 let: být vždy upravený, vstávat včas, chovat se galantně a především dělat něco užitečného.

De Nirovi role galantního sedmdesátníka sluší.Mladá šéfka vlastního start-upu s módou Jules Ostinová (Anne Hathaway), které se za rok a půl podařilo odhodlanou prací rozjet skvělý byznys, se nestačí divit, když k ní nastoupí dobře oblečený nový stážista, ovšem ve věku jejího dědečka. Co jí ale ze začátku připadá směšné a k ničemu, se začíná po pár dnech zdát jako docela dobrý nápad. Udrží Ben tempo moderní mladé firmy, když sám musel nejdřív volat vnukovi, aby vůbec pochopil, co je to USB a jak se používá?

De Nirovi role galantního sedmdesátníka sluší (co si budeme povídat, hraje přece jen tak trochu sám sebe). S milým a inteligentním humorem nás provází zábavnými lekcemi chování pro pány. O tom, proč by měl muž nosit kapesník, holit se, i když nejde do práce, jak elegantně vyřešit problém i jak utěšit ženu. Místo mimozemšťana v divném obleku a se sto let starou taškou v něm najednou mladí hejskové z openspacu vidí fakt cool chlápka se super vintage kufříkem, ke kterému si chodí pro rady.

Je pravda, že v podání Nancy Meyers to vypadá, že krom několika závistivých maminek z pískoviště jsou všichni lidé v jádru hodní, upřímní a mají ty nejlepší úmysly, a i proto se ve filmu pláče možná více, než by se nám líbilo. Brečí mladá šéfová, její nedoceněná asistentka, brečí manžel a slzy v očích má také mistr etikety citlivý Ben. Ale i s ohledem na nadužívání slzných kanálků je Stážista milý příběh, který stojí za vidění a ze kterého na nás dýchá snaha o porozumění, lidskost a dobré vztahy. Díky opravdu příjemnému humoru film rychle ubíhá, dobře se pobavíme, ale zároveň to není zábava bezduchá, ze které bychom si nic neodnesli.
 
 

Tváří v tvář této dračici? Hlavním základem úspěchu je pravidelně mrkat!

stazista_2015_foto_01
 
 

A vypadá to, že bude mít Ben kolem sebe těch dračic víc…

stazista_2015_foto_02
 
 

„Tam v tom růžovém“, ukazuje holčička Benovi svou vyšinutou kamarádku ze školky.

stazista_2015_foto_19
 
 

75%

Stážista / The Intern

Je pravda, že v podání Nancy Meyers to vypadá, že krom několika závistivých maminek z pískoviště jsou všichni lidé v jádru hodní, upřímní a mají ty nejlepší úmysly, a i proto se ve filmu pláče možná více, než by se nám líbilo. Ale i s ohledem na nadužívání slzných kanálků je Stážista milý příběh, který stojí za vidění. Díky opravdu příjemnému humoru film rychle ubíhá a dobře se pobavíme.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací