Předpremiéra filmu Ztraceni v Mnichově v multikině Premiere Cinemas

premiere_cinemas_bilacervenaZa vším hledejte papouška.

Psychologická komedie Ztraceni v Mnichově nám umožní nahlédnout do zákulisí natáčení filmu a poučí nás o tom, že prozradit svým domácím mazlíčkům pikantní tajemství se nemusí vždy vyplatit. V rámci cyklu České hvězdy si můžete dílo režiséra Petra Zelenky vychutnat již toto pondělí 19. října 2015 v předpremiéře.

Co: Předpremiéra filmu Ztraceni v Mnichově

Kdy: 19. října 2015

Kde: Premiere Cinemas ČR

Podrobnosti naleznete zde: Premiere Cinemas

ztraceni_v_mnichove_pc

Oficiální synopse filmu Ztraceni v Mnichově:ztraceni_v_mnichove_2015_plakat

Sir „P“, devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P“ po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál.

Ale to je jen polovina příběhu… Další dvě třetiny snímku tvoří „film o filmu“ – hodinový hraný dokument ze zákulisí natáčení, které mělo být česko-francouzskou koprodukcí, Francouzi se však na něm vůbec nepodíleli. Vše bylo jen blafování českého producenta. Když se navíc zjistí, že hlavní herec má alergii na peří a není schopen točit s ptáky, začíná se roztáčet spirála nepříjemností, které vyústí v občanskou válku ve štábu a v šikanu francouzských herců. Na pozadí natáčení koprodukčního celovečerního filmu ukazujeme české povahové rysy, stereotypy a mýty o národní povaze a historii. České historické trauma se mísí s traumatem nedokončeného filmu a s osobními ambicemi a dramaty tvůrců.

Režie:  Petr Zelenka

Hrají: Václav Neužil ml., Marek Taclík, Martin Myšička, Vladimír Škultéty, Václav Kopta, Jana Plodková, Jitka Schneiderová, Tomáš Bambušek

Premiera v ČR: 22. 10. 2015 (Falcon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací