Poslední lovec čarodějnic / The Last Witch Hunter – recenze

posledni_lovec_carodejnic_plakat„Víš, z čeho mám strach? Z ničeho.“
 
 
 
Vinu Dieselovi se splnil sen, konečně si zahrál ve fantasy dobrodružství. Všichni ale víme, co se říká o naplnění našich přání, někdy je lepší právě to očekávání, než samotné naplnění. To platí i pro Posledního lovce čarodějnic režiséra Brecka Eisnera (Zločinné myšlenky, Sahara). Silné herecké obsazení v čele se zkušeným akčním hrdinou Vinem (xXx, série Riddick a Rychle a zběsile) sice slibovalo, že se můžeme těšit na pořádnou nakládačku a zabijácké tempo, ale výsledek tomu tak úplně neodpovídá.

Křehký mír má být brzy narušen, na scénu se totiž vrací mocný nepřítel.Vin Diesel hraje lovce čarodějnic Kauldera, který se do boje pustil před více jak 800 lety. V daleké minulosti, kdy ještě nosil bujný plnovous a hustou kštici sice zvítězil nad proradnou Královnou, ale ta svoji kůži nedala lacino a Kauldera proklela věčným životem. Ale ani v současném New Yourku charismatický hromotluk neodkládá zbraně a i přes nastolené příměří dohlíží na ty čarodějnice a čaroděje, kteří se snaží ohrožovat nic netušící lidskou populaci. Křehký mír má být ale brzy narušen, na scénu se totiž vrací mocný nepřítel.

Jednu z mírumilovných čarodějnic si zahrála Rose Leslie, kterou známe se seriálu Hra o trůny jako ohněm políbenou Ygritte. Snovládkyně Chloe v jejím podání má jiskru i potřebnou dávku tajemna, stejně jako její bar, ve kterém si ve filmu vydělává na živobytí. Když odletí hejno magických motýlů, možná poznáte i jejich pána, Isaacha De Bankolé, který nejednou osobně navštívil Prahu.

Snímek nás zavede na spoustu líbivých i tajemných míst, jako je například byt Chloe, skrytá zahrada plná bylinek či strom Královny čarodějnic protknutý smrtí a morem. Pod vizuálně lákavým obalem se bohužel skrývá hromada nevyužitého potenciálu. Několik líbivých pohledů a povedených trikových efektů totiž nedokáže úspěšně bojovat s tuctovým dějem plným klišé. I přes poměrně slušnou atmosféru tu nemáme nic, co by nás dokázalo dostatečně zaujmout, vtáhnout a chtít vidět víc. Hříchem je, že nebyly plně využity akční zkušenosti Vina Diesela. Pro označení akční dobrodružné fantasy by se hodilo zněkolikanásobit sekání mečem a tvrdé údery svalnatých paží. Více se nám dostává ohrané hry „honba za pokladem“ a pitvání se ve vlastní minulosti. Zkrátka, takové nenáročné fantasy moderní doby.
 
 

Tomu se říká pořádně žhavý bar.

posledni_lovec_carodejnic_foto_16
 
 

Oholit či neoholit, to je oč tu běží.

posledni_lovec_carodejnic_foto_04
 
 

Dámy, dlouhověkost se nesmí podceňovat a používání kvalitního hydratačního krému by se mělo stát vaší každodenní rutinou.

posledni_lovec_carodejnic_foto_17
 
 

50%

Poslední lovec čarodějnic / The Last Witch Hunter

Snímek nás zavede na spoustu líbivých i tajemných míst, jako je například byt Chloe, skrytá zahrada plná bylinek či strom Královny čarodějnic protknutý smrtí a morem. Pod vizuálně lákavým obalem se bohužel skrývá hromada nevyužitého potenciálu. Několik líbivých pohledů a povedených trikových efektů totiž nedokáže úspěšně bojovat s tuctovým dějem plným klišé. I přes poměrně slušnou atmosféru tu nemáme nic, co by nás dokázalo dostatečně zaujmout, vtáhnout a chtít vidět víc. Hříchem je, že nebyly plně využity akční zkušenosti Vina Diesela.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací