Filmové události #45/15: Na Mezipatrech je teplo, Mlok chrání magii, Geralt má nový pokus

mezipatra_2015Revoluce ve franšízách!
 
 
Milí čtenáři, máme vás rádi, proto vás neochudíme o takřka speciální vydání, zahrnující možná až příliš informací, každá však stojí za to. O nejedné útrapě vám povypráví festival Mezipatra, ale s rázným řešením potíží se jistě vytasí Tarantino nebo Neeson jako Hluboké hrdlo. Dále máme překvapivé, často i revoluční updaty o Star Treku, Batmanovi, Vetřelci a Fantastických zvířatech a povíme si i o Geraltovi z Rivie.
 

 
Homosexuálové v Chorvatsku i v Mekce

Dvě česká města si v listopadu vychutnají již 16. ročník Queer Filmového Festivalu Mezipatra, přehlídky snímků věnovaných homosexuálům, bisexuálům a transsexuálům. V Praze začala akce tento čtvrtek. Diváci si ji v hlavním městě budou moci užít až do 12. listopadu, kdy se přemístí do Brna a skončí zde o šest dnů později. Odstartována byla premiérou nového režisérského sestřihu dramatu 54.  Z 66 filmů můžeme vyzdvihnout například výmluvně nazvaného Hříšníka v Mekce, dokument o dlouholetých pokusech vyléčit lesbickou dívku Nemocná, životopisného Ejzenštejna v Guanajuatu nebo Bulvár – jeden z posledních filmů Robina Williamse. Vystoupí zde indický novinář žijící v USA Parvez Sharma či hudebnice Jam Rostron alias Planningtorock. Více informací v našem samostatném článku.

Fantastická zvířata a protivní mudlové

Koncem pracovního týdne byla zveřejněna řada klíčových informací o ději harrypotterovského spin-offu Fantastická zvířata a kde je najít. Kouzelník Mlok Scamander (Eddie Redmayne) cestuje do New Yorku se zavazadlem, v jehož magicky zvětšeném obsahu se nachází řada kouzelných tvorů. Zjistí, že američtí kouzelníci jsou velmi ostražití před  mudly, neboli No-Maji, jak jim říkají. Strach je zjevně oprávněný, jelikož komunitu chce odhalit a zlikvidovat organizace „Second Salemers“, v jejímž čele stojí nenávistná Mary Lou (Samantha Morton). Voldemorta na ni… Krize zřejmě vypukne, když Mlokova zvířata prchnou. Svět kouzel však budout chránit, neboť jej právě objeví pracovnice Magického kongresu Porpentina Goldsteinová (Katherine Waterston), její sestra ovládající nitrozpyt (telepatii) Queenie (Alison Sudol), bystrozor Graves (Colin Farrell), No-Maj Jacob Kowalski (Dan Fogler) a možná i Maryin problémový adoptovaný syn Credence (Ezra Miller).

Šestnáct hrozných?

Nový western Osm hrozných natočil jeho tvůrce Quentin Tarantino dvou verzích. Účastníci speciální vánoční road show zhlédnou 70 mm verzi, o šest minut delší než představení v běžných kinech. Tarantnino jim slibuje „velkolepé, dlouhé a skvělé záběry“.

Jak hluboké hrdlo má Liam?

Liam Neeson se vrací v čase, aby rozpoutal aféru Watergate. Ano, postarší akční drsňák ponese v historickém snímku Felt přezdívku Hluboké hrdlo (občanské jméno pak právě Mark Felt) a dodá novinářům Bernsteinovi a Woodwardovi informace vedoucí k pádu Richarda Nixona. Film bude patrně režírovat Peter Landesman (Nemocnice Parkland).

Zemřela Melissa Mathison (3. 6. 1950 – 4. 11. 2015)

V pětašedesáti letech podlehla rakovině scénáristka Melissa Mathison, autorka slavného sci-fi filmu E.T. – Mimozemšťan. Jejím debutem byl Černý hřebec z roku 1979. Dále napsala scénář k The Escape Artist, segmentu sci-fi hororu podle seriálu Zóna Soumraku, televiznímu westernu Syn jitřní hvězdy, rodinné fantasy Kouzelný klíč a životopisu současného dalajlámy Kundun. Před natáčením posledního jmenovaného filmu se s tibetským duchovním vůdcem spřátelila a dlouhodobě bojovala za svobodu jeho země. Podle jejího posledního scénáře v současnosti natáčí Steven Spielberg pohádku The BFG.

Bratr nebožtíka prezidenta

Peter Sarsgaard (Jasmíniny slzy, Black Mass: Špinavá hra) se objeví po boku Natalie Portman v životopisném filmu Jackie jako Robert Kennedy, tedy švagr hlavní hrdinky Jacqueline, někdejší první dámy USA.

Sandřiny parťačky

Krimikomedie Dannyho parťáci znovuožije v remaku, tentokrát s ženskými hlavními postavami. Dnes už to sotva překvapí. Partu zlodějek pro špičkovou akci dá dohromady Sandra Bullock podle pokynů režiséra Garyho Rosse (první díl Hunger Games).

Když se hvězdy plaví

Drama The Modern Ocean režiséra Shanea Carrutha získalo úžasné obsazení skládající se z herců Anne Hathaway, Keanu Reeves, Daniel Radcliffe, Jeff Goldblum, Chlöe Grace Moretz, Tom Holland, Asa Butterfield a Abraham Attah. Ti všichni vystoupí v příběhu drastických bojů na mořské hladině i hluboko pod ní.

Pitt bude vyzvídat za rok

Špionážní drama z druhé světové války, pro nějž režisér Robert Zemeckis získal Brada Pitta a Marion Cotillard, se usadí na plátně 23. listopadu 2016.

Dívka, která přeskočila sequely

Společnost Sony po neúspěchu Mužů, kteří nenávidí ženy rezignovala na další zpracovávání trilogie Milénium. Rýsuje se však možnost na pokračování od čtvrtého dílu Dívka v pavoučí síti, jenž po smrti původního autora Stiega Larssona napsal David Lagercrantz. Daniel Craig ani Rooney Mara se ke svým postavám nevrátí a na novou Lisbeth Salanderovou je favorizována Alicia Vikander.

Star Wars pro umírajícího muže

Dojemný příběh doprovází blížící se premiéru Star Wars: Síla se probouzí. 32letý fanoušek Daniel Fleetwood by se jí totiž vůbec nemusel dožít kvůli nádorům sužujícím jeho plíce. Přání vidět film dokud ještě může, odstartovalo na sociálních mediích kampaň, již podpořili i herci z filmu jako Mark Hamill, John Boyega nebo Peter Mayhew. Akce byla vyslyšena a kopie sci-fi snímku dorazila Fleetwoodovi domů. Režisér J.J. Abrams podobný požadavek splnil i v případě svého předchozího filmu Star Trek: Do temnoty.

Star Trek na vzestupu

Fanoušci Star Treku mají dvojnásobný důvod k oslavám. Od roku 2017 poběží na placené internetové službě CBS All Access nový seriál a společnost Paramount již teď, dlouho před premiérou chystaného Star Trek Beyond, mluví o čtvrtém rebootovém filmu, jehož se dočkáme dva roky po uvedení nové televizní inkarnace.

Batman a Krvavý Robin

Samostatný film o Batmanovi v podání Bena Afflecka má být podle údajných spoilerů pořádně temný. Jason Todd alias Robin měl být v jeho realitě údajně zavražděn Jokerem… Nyní se ovšem vrací jako padouch Red Hood, aby strážce Gothamu očernil a před veřejností z něj udělal zločince. Kromě něj se můžeme prý těšit i na samotného Jokera.

Wonder Mother?

Ani Nicole Kidman se nevyhýbá rostoucímu světu filmových superhrdinů. O její tvář má podle serveru The Wrap zájem Warner Bros. pro Wonder Woman. Zde jí je podle všeho nabízena role Amazonky, možná dokonce samotné královny Hippolyty, matky superhrdinky.

Vetřelec se nepůlí

Vzhledem k tomu, že pokračování Promethea je nyní oficiálně pojato jako část série o Vetřelci (s názvem Alien: Paradise Lost), natáčení sequelu v režii Neilla Blomkampa bylo prozatím odloženo. Díky vzrůstajícímu odporu proti kdysi oblíbenému tvůrci Districtu 9 to jistě mnozí ocení.

Jury dvou dalších epoch

Jurský svět plánují jeho tvůrci rozšířit na celou trilogii. Předsedkyně Universal Pictures Donna Langley byla dle svých slov sama překvapena, když zjistila, že režisér Colin Trevorrow a producent Steven Spielberg mají již plány na celá dvě pokračování rebootu Jurského parku.

Zaklínač: Čas nadšeného přijetí

Geralt z Rivie, Zaklínač z pera Andrzeje Sapkowského, nejdřív ožil ve videohře a nyní se chystá jeho zmrtvýchvstání i na plátně a v televizním seriálu. Studia The Sean Daniel Company (série o Mumii) a Platige Films hodlají napravit chyby adaptací počátku minulého desetiletí. Scénář má vycházet z původní povídky „Zaklínač“ a příběhu „Menší zlo“.

Kdy se představí muž za šest miliard?

Mark Wahlberg se jako kyborg-supervoják ve filmu The Six Billion Dollar Man poprvé objeví 22. prosince 2017.

Power Rangers v kompletní sestavě!

Strážci vesmíru obsadili svého posledního člena. Žlutého rangera, nebo spíše rangerku Trini si zahraje Becky Gomez. Nedávná informace o nových jménech pro „Strážce“( viz Filmové události #44/15) byla dementována, takže nás pomocí síly dinosaurů skutečně dále zachrání Červený Jason (Dacre Montgomery), Černý Zack (Ludi Lin), Modrý Billy (RJ Cyler) a Růžová Kimberly (Naomi Scott).
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací