Aldabra: Byl jednou jeden ostrov – recenze

aldabra_byl_jednou_jeden_ostrov_plakatNapínavé dobrodružství ukryté v atolu jako z pohádky.
 
 
 
Fascinující parta starousedlíků z jednoho ostrova žije svůj každodenní život: boj o jídlo, přežití, o své klidné místečko ve stínu nebo na slunci, o ochranu potomků. Stoletý dobrák se svým těžkým krunýřem čelí dravým žralokům, potvory u mořského dna pořádají námluvy i hon na menší kolegy a krabíci se pouštějí do potyček s vyzáblými opeřenci.

Filmový plakát Aldabry záměrně vůbec nevypadá jako propagace dokumentu. A je to dobře. Všechno, co Steve Lichtag předkládá, je sice skutečná, nefalšovaná nádherná příroda, ale zpracovaná do napínavého rodinného filmu, který nebude nudit děti ani rodiče. I nevyhnutelná úmrtí zvířat jsou podána tak, že se děti nemusejí bát. Mladší diváky film může nenásilnou formou vzdělat a také dospělí se dozvědí dost zajímavostí.

Mezi námi a nehonorovanými herci na plátně se tvoří důvěrné přátelství.Osudy jednotlivých hlavních postav stmeluje do jednoho příběhu srdečné vyprávění Oldřicha Kaisera. Tvoří podstatnou složku našeho zážitku. Díky němu se mezi námi a nehonorovanými herci na plátně tvoří důvěrné přátelství plné shovívavosti, pochopení, ale i napínavých momentů. Je ale pravda, že některá místa se zkrátka úplně propojit nepodařilo, a tak se jen na některých místech se za sebou opakují stejná slova či komentáře a není zřejmé, jestli se nadšený vypravěč příliš ponořil do příběhu, zda měl scénář načrtnutý jen tematicky a improvizoval nebo se jednotlivými komentáři prostě autor textu až tak nezabýval.

Znojemský rodák Lichtag, který měl scénář i režii Aldabry na starosti, je podepsaný pod řadou velmi dobře hodnocených dokumentů, jimiž se snaží ovlivnit veřejné mínění, a mimo jiné působí jako prezident v CRYSTAL PLANET, nadaci věnující se ochraně podvodní flory a fauny. Společně s kameramany Ondřejem Hoškem a Vojtěchem Nedvědem, Robertem Jíšou (hudba), Radimem Kotěšovcem (střih), Jiřím Klenkou (zvuk) a dalšími členy týmu vytvořili zábavnou 3D podívanou o životě v atolu plném nejrůznějších živočišných i rostlinných druhů a skrytých tajemství.
 
 

Přidej starý brachu, trneme v atmosféře strachu!

aldabra_byl_jednou_jeden_ostrov_foto_c01
 
 

„Něco bych vážně zblajzla… třeste se!“

aldabra_byl_jednou_jeden_ostrov_foto_c10
 
 

„Zeširoka se rozkročím a všem vám ukážu, zač je toho klepeto!“

aldabra_byl_jednou_jeden_ostrov_foto_c14
 
 

80%

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

Znojemský rodák Lichtag, který měl scénář i režii Aldabry na starosti, je podepsaný pod řadou velmi dobře hodnocených dokumentů, jimiž se snaží ovlivnit veřejné mínění, a mimo jiné působí jako prezident v CRYSTAL PLANET, nadaci věnující se ochraně podvodní flory a fauny. Společně s kameramany Ondřejem Hoškem a Vojtěchem Nedvědem, Robertem Jíšou (hudba), Radimem Kotěšovcem (střih), Jiřím Klenkou (zvuk) a dalšími členy týmu vytvořili zábavnou 3D podívanou o životě v atolu plném nejrůznějších živočišných i rostlinných druhů a skrytých tajemství.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací