Moje sladká kuchařka byla pocukrována Českou Miss Gabrielou Kratochvílovou

krest_moje_sladka_kucharka_obr_00Pečení je alchymie, své o tom ví Klára, Jitka i Gabriela.

Autorky Klára Michalová a Jitka Rákosníková představily v Paláci knih Luxor svoje společné dílo, knihu Moje sladká kuchařka. Kmotrou 76 sladkých receptů se stala moderátorka a Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová.

Tato kuchařka se od ostatních liší v tom, že obsahuje nejen celou řadu klasických sladkých receptů, které jsou něčím ozvláštněny, ale i mnoho novinek rozdělených do pěti sekcí: Dorty, Česká klasika, Světové hity, Nepečené dezerty a Cukroví. Poslední, bonusová kapitola nás naučí připravit základní těsta, krémy, náplně  a polévky. Navíc nás provede i světem nejdůležitějších cukrářských náčiní a ukáže nám, jak správně převádět jednotky.

Moderátorka Hanka Koutná se samozřejmě zaměřila na jídlo a zeptala se trojice dam, co měly dnes na oběd. Klára Michalová si pochutnávala na kachních prsíčkách s ostružinovou omáčkou, Jitka Rákosníková se přiznala, že dnes trochu nestíhala a až o půl třetí si dala švestkový koláč a Gabriela Kratochvílová prozradila, že dnes vařila kuře. Gábina, jako kmotra navíc dostala úkol, vyzkoušet si podle knihy něco připravit. Jeden z receptů, do kterého se s chutí vrhla, byl Čokoládový dort. Velmi se jí povedl, z čehož měla obrovskou radost.

Vzhledem k tomu, že se slavnostně představovala Moje sladká kuchařka z Edice Prima Fresh, nepolévala se kniha šampaňským, ale stylově posypávala cukrem. Aby toho sladkého nebylo málo, mohli jsme se na akci zakousnout i do chutného štrůdlu, který připravil syn Kláry Michalové.

krest_moje_sladka_kucharka_obr_01

krest_moje_sladka_kucharka_obr_02

krest_moje_sladka_kucharka_obr_03

krest_moje_sladka_kucharka_obr_04

Jak to na křtu Moje sladká kuchařka vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací