Filmové události #48/15: Oslava pro Woodyho, Kenneth Poirot, Angelina si vezme příšeru

WA slide+Překračujeme propast.
 
 
Již teď musíme přát všechno nejlepší našemu miláčkovi Woodymu Allenovi, jemuž kino Aero bude po pět dní věnovat zvýšenou pozornost. Milou povinnost máme za sebou, nyní se můžeme stát hrdiny a překračovat nebezpečné dálavy prázdna. Nějaké zkušenosti s tím má Neil Armstrong, v budoucnu to budou mlaďoši Kady a Ezra. I když se vám pokus o malý krok, nebo velký skok nepodaří, můžete zůstat slavnými, jak je to vidět u Evela Knievela.
 

 
Přijde rodina o svůj film?

Producent dramatu Rodinný film se z osobních důvodů rozhodl zrušit jeho premiéru, plánovanou na 10. prosince tohoto roku. Za své účinkování v tomto snímku získal nedávno Karel Roden cenu v německém Cottbusu (viz Filmové události: #46/15).


 

Woody na 11 způsobů

K příležitosti osmdesátých narozenin amerického filmaře Woodyho Allena zahájí pražské kino Aero v úterý 1. prosince 2015 přehlídku 11 snímků. Cyklus Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena začne v 20:30 romantickou komedií Annie Hallová. V předsálí kina budou moci sami diváci poslat velikánovi blahopřání. Projekce má doprovázet různorodý program. Tlumočnice a překladatelka Dana Hábová zde pokřtí knihu esejů (Filmový génius) Woody Allen. Akce potrvá do 5. prosince 2015.


 

Čtveřice nedospělců

Miroslav Krobot začal s přípravami na svůj druhý režijní pokus. Po Díře u Hanušovic bude následovat komedie Kvarteto, plánovaná na rok 2017. Čtveřici mladých lidí (Lukáš Melník, Barbora Poláková, Jaroslav Plesl a Zdeněk Julina) již táhne na třicet, oni však nemohou zcela přebírat zodpovědnost a zakládat vlastní rodiny.


 

Kennethovy šedé buňky mozkové

Vražda v Orient expresu od Agathy Christie bude skutečně nově zfilmována britským režisérem Kennethem Branaghem, který si navíc zahraje samotného detektiva Hercula Poirota. No vážně, mon ami!


 

Malý krok pro Ryana

Ryan Gosling ztělesní s největší pravděpodobností prvního muže na Měsíci Neila Armstronga. Životní peripetie jednoho z nejslavnějších astronautů má pro Universal Pictures režírovat Damien Chazelle (Whiplash).


 

Přeskočí Martin Hadí řeku?

Martin Scorsese si v současnosti rozmýšlí natáčení životopisného filmu o motocyklovém kaskadérovi Evelu Knievelovi, zvláště o (ne)slavném incidentu, kdy se neúspěšně pokusil překonat kaňon Hadí řeka. Scorsese se definitivně rozhodne až po dokončení scénáře, na němž pracuje William Monahan (Skrytá identita, Londýnský gangster).


 

Bílý rytíř povstal

Režisér Scott Cooper (Black Mass: Špinavá hra) vymění v případě úspěšných jednání černou za bílou. Warner Bros. po něm chce, aby přepsal a natočil thriller s potenciálem franšízy White Knight. Na titul pomyslného „rytíře“ má aspirovat agent CIA, jenž se rozhodne chránit pašeráka zbraní a jeho rodinu, čímž se dostane do hledáčků svých kolegů.


 

Reprodrozd propírá minulost

Jennifer Lawrence si zrežíruje svůj první snímek. Project Delirium si vezme „na paškál“ pokusy na amerických vojácích v 60. letech minulého století.


 

Wonder Cast

Superhrdinka Wonder Woman v podání Gal Gadot bude ve svém celovečerním dobrodružství obklopena tvářemi více i méně známými. Oficiální prohlášení studia představilo celé obsazení, v němž figurují Chris Pine (Star Trek, Jack Ryan: V utajení), Robin Wright (Princezna nevěsta; Muži, kteří nenávidí ženy), Danny Huston (Souboj Titánů), David Thewlis (Lupin z Harryho Pottera), Ewen Bremner (EXODUS: Bohové a králové), Saïd Taghmaoui (Špinavý trik), Elena Anaya (Kůže, kterou nosím) a Lucy Davis (Soumrak mrtvých).


 

Kdo nemá rád Aquamana?

Vládce moří Aquaman (Jason Momoa) potřebuje, stejně jako všichni superhrdinové, bojovat se svým superpadouchem. Podle serveru JoBlo se o vládu nad vodami střetne se svým nevlastním bratrem Ormem Currym alias Ocean Masterem.


 

Čtyřka nevystačila ani na dvojku

Fox oficiálně odstranil Fantastickou čtyřku 2 ze svého plánu filmových premiér. Po neúspěchu snímku Joshe Tranka to snad ani nešlo jinak. Prostě to vzdejte a pusťte tým do marvelovského univerza!


 

Obří roboti, (nad)průměrní vojáčci a mikrosvěty

Akiva Goldsman se již nebude přímo podílet na scénářích série o Transformerech. Získal však nové povinnosti v podobě příprav na nové G.I. Joe a dosud nezfilmovanou franšízu hraček Micronauts. Postavy „mikronautů“ pocházejí z universa, jež je s naším vesmírem spojeno bránami na úrovni kvant.


 

Vetřelec: Reloaded

Herec a režisér Michael Biehn, představitel plukovníka Hickse z Vetřelců, se nechal slyšet, že projekt Neilla Blomkampa z vesmíru krvelačných xenomorfů bude určitě natočen, navzdory současným tvůrčím záměrům Ridleyho Scotta. I když má být tajemství mimozemských národů odhalováno v sequelu k Prometheovi, ani příběh astronautky Ripleyové (Sigourney Weaver) ještě neřekl poslední slovo. V pátém snímku série by se měl objevit jak Hicks, tak holčička Newt, nyní sedmadvacetiletá. Události ze třetího Vetřelce, kde tyto postava zemřely, byly zřejmě vymazány z kontinuity.


 

Kráska a monstrum

Angelinu Jolie si přeje zužitkovat studio Universal Pictures ve svém sdíleném světě monster. Která příšera by ale měla být tak sexy? No přece Frankensteinova nevěsta! Tím pádem se otevírá zajímavá možnost pro Brada…


 

Osvícení milenci ve vesmíru

Brad Pitt má ovšem jinou zábavu. Spolu s Warner Bros. se zmocnil práv na sci-fi knihu pro mládež Illuminae spisovatelů Amie Kaufman a Jaye Kristoffa. V počátku trilogie se dostaneme na vzdálenou planetu v roce 2575, kdy válka mezi megakorparacemi donutí dívku Kady a její krajany k evakuaci napříč vesmírem. Vzápětí nastávají problémy kvůli mutující chorobě i nevěrohodné umělé inteligenci řídící flotilu. Kady se snaží hacknout počítačovou síť a čím dál víc jí je jasnější, že pomoci může pouze její bývalý přítel Ezra, s nímž už nechtěla nikdy mluvit.


 

Město mezihvězdného borce

Vin Diesel nám slíbil nejen čtvrtého Riddicka, ale také seriál ze světa svého plešatého vesmírného žoldáka. Televizní spin-off by měl nést název The Merc City.


 

Ta méně strašidelná žena v černém

Už celé věky je známo, že ženy budou krotit duchy. Nyní minimálně jedna bude sekýrovat i mimozemšťany. Čtvrtí muži v černém nebudou totiž už tak docela muži, naopak mají mít hlavní hrdinku.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací