13. Mezinárodní festival outdoorových filmů se stěhuje do Kina Lucerna

outdoor_festival_2015_tiskovka1_obr_00Skutečné, pravé, nenahrané a živé, to jsou přednosti MFOF.

Pro někoho je číslo 13 tak trochu strašákem, jinému přináší štěstí. Třináctý ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, který odstartoval 9. října 2015 v Ostravě, slaví úspěch. Ředitel festivalu Mgr. Jiří Kráčalík na pražské tiskové konferenci prozradil, že na slavnostní ostravské zahájení přišlo 550 lidí. Kromě toho všem novinářům ukázal stylovou čepičku, ze které se budou radovat filmaři prezentující svoje díla na letošním ročníku. Poté, co festival navštívil více jak 40 měst v České republice, na Slovensku a v Rusku, zavítal do Prahy, kde od 30. listopadu do 12. prosince 2015 obsadí malý sál Kina Lucerna.

Festival je, jako každý rok, rozdělen do čtyř tematických sekcí: A – sportovní film, B – všechno o horách, C- všechno o vodě a D – cestopisy a dobrodružné filmy. Celkově se můžeme těšit na 102 filmů, z toho 95 soutěžních a 7 nesoutěžních. Předseda poroty se svěřil, že úroveň přihlašovaných snímků každý rok stále stoupá a je stále těžší se rozhodnout, kdo půjde dál.

Kromě promítaných filmů nabízí 13. MFOF i dvě zajímavé besedy. První z nich se uskuteční ve čtvrtek 10. 12. pod vedením Jiřího Kráčalíka na téma Himalaya Expedition Treking Langtang – Armagedon. Druhá proběhne o den později, tedy 11. 12. během níž se Jan Červinka podělí o zážitky z expedic do pohoří Hindúkuš.

Slavnostní zakončení proběhne ve velkém sále Kina Lucerny. Na programu slavnostního večera bude nejen předání cen nejlepším filmařům ve všech kategoriích, ale i promítání ukázek vítězných filmů a Best of 13. ročníku MFOF.

 

Co: 13. Mezinárodní festival outdoorových filmů

Kde: Kino Lucerna v Praze

Kdy: 30. listopadu – 12. prosince 2015

Podrobnosti: MFOF

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací