Filmové události #49/15: Caesar táhne na Berlín, Carol získala New York, Troy McClure povstane z hrobu

mission_impossible_5_poster1S plnou parádou se vracejí…
 
 
Dnes zapláče srdce nostalgikovo, pokud se tedy ten dotyčný nemůže nabažit Ramba, Vetřelce nebo Predátora. Bohužel, mohou téct i slzy smutky, když někteří čtenáři objeví zprávu o potížích s remakem Pátku třináctého. Jinak ovšem zůstává nostalgie příjemná. Nová Mission: Impossible si z té předchozí ponechá režiséra a blíží se nové vzpomínky na řadu známých drahých zesnulých.
 

 
Caesar v srdci Germánie

Ave, Caesar!, komedie bratří Coenů z Hollywoodu 50. let, zahájí v příštím roce Berlínský filmový festival (11. – 21. 2.). Do regulérních amerických kin se dostane o šest dní dříve.

Rambo jr.

Sylvester Stallone spolupracuje se stanicí Fox na televizním seriálu, v němž má vystupovat jeho nemilosrdný veterán John Rambo. Nepřítel všech světových záškodníků (a amerických policistů) se bude snažit poradit si se svým synem, bývalým členem jednotek Seals.

Mission: Repeated

Christopher McQuarrie, režisér Národa grázlu, pátého snímku ze série Mission: Impossible, se vrátí, aby doprovázel agenta Ethena Hunta (Tom Cruise) i na dalším dobrodružství. Vůbec poprvé tak franšíza nevystřídá mezi jednotlivými částmi tvůrce.

Minulá

Ron Howard, který již brzy představí veřejnosti své drama V srdci moře, má pro Universal natočit thriller podle chystané knihy The Girl Before podle knihy od J. P. Delaneyho (pravděpodobně pseudonym Tonyho Stronga). Traumatizovaná žena se zamiluje do minimalisticky postaveného domu a jeho architekta. Nicméně zjistí, že předchozí nájemnice se nacházela v podobně krušném psychickém stavu a zemřela zde. Začíná se proto obávat o svůj život.

Lesbická láska opět zvítězila

Organizace newyorských filmových kritiků New York Film Critics Circle označila za nejlepší film letošního roku romantické drama Carol, jež obdrželo celkově čtyři ocenění. Kromě hlavního úspěchu zvítězilo také v kategoriích Nejlepší režisér (Todd Haynes), Nejlepší scénář (Phyllis Nagy) a Nejlepší kamera (Edward Lachman). Zakázanou romancí si v New Yorku 50. let procházejí nešťastně provdaná Carol (Cate Blanchett) a Therese z hračkářství (Rooney Mara).

O matce panenky našich snů

Reese Witherspoon chce do filmu promítnout životní příběh Ruth Handler, tvůrkyně panenky Barbie, podle knižního životopisu Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her, který napsala Robin Geber. Jako hvězdu dívčího dětství uvidíme na plátně možná samotnou Whiterspoon.

Další ve frontě na Tupaca

Režisér Benny Boom (S.W.A.T.: Pod palbou) je nyní nejžhavějším kandidátem na zpracovatele životopisu populárního rappera Tupaca Shakura. Po rezignacích Johna Singletona a Carla Franklina to snad bude do třetice všeho dobrého.

„Já byl Phil Hartman. Možná si mě pamatujete z filmů jako…“

Jinou osobností, jejíž život čeká filmová rekapitulace, je americký komik Phil Hartman. Snímek Nice Guy Phil bude režírovat Jason Priestley (Cas & Dylan) a v hlavní roli uvidíme Darana Norrise (Veronica Marsová). Hartman byl v USA spojen hlavně s televizním pořadem Saturday Night Live. Objevil se i v několika filmech, jako například Rolničky, kam se podíváš nebo Bláznivá vychovatelka. Pro seriál Simpsonovi namluvil populární postavy neschopného právníka Lionela Hutze a svérázného herce Troye McClura. Roku 1998 jej zastřelila manželka.

Wonder Age

Nové fotografie z připravované Wonder Woman potvrdily, že přinejmenším část příběhu se odehrává před sto lety, kdy bylo všechno lep… Chci říct, kdy zuřila první světová válka. Chris Pine se už tehdy ukáže jako americký voják, aby pak převzal roli svého potomka, lásky superhrdinky (Gal Gadot). Wonder Woman se podle údajného popisu děje utká s bohem války Áreem a kouzelnicí Kirké.

„Zřela jsem vědmu, run znalou, jak pěje smutně o pádu bohů. Ví někdo víc?“

K dosavadním scénáristům snímku Thor: Ragnarok (Christopher Yost a Craig Kyle) se připojila Stephany Folsom, autorka nezrealizovaného scénáře 1969: A Space Odyssey or How Kubrick Learned to Stop Worrying and Land on the Moon.

Vetřelec: Příběh nekončí…

Ridley Scott přislíbil, že na Alien: Covenant, sequel k Prometheovi, naváží ještě dva další filmy. Vysvětlení, proč Tvůrci stvořili člověka a Vetřelce, snad tak dlouhou ságu ospravedlní.

Mezihvězdný lovec počtvrté

Fred Dekker zároveň v nedávných dnech dokončil scénář ke čtvrtému dílu Predátora. Jeho bratranec Vetřelec se svým „vs.“ v tom díkybohu nijak figurovat nebude.

Nešťastný den pro Jasona

Remake Pátku třináctého trpí asi prokletím svého názvu. S Jasonem Voorheesem se rozloučil režisér David Bruckner. Jako malá náplast na potížích se rýsuje účast scénáristy Aarona Guzikowského (Zmizení).
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací