Vánoční Kameňák – recenze

vanocni_kamenak_plakat„Zabiju se!“ „To by vás proslavilo taky.“
 
 
 
Po Janu Novákovi se nového nahlédnutí do Kameňákova ujal režisér F. A. Brabec. Poprvé nás nečeká letní atmosféra, ale dle slov Julie Novákové: „White Christmas.“ Během čtyř adventních týdnů převážně sledujeme (znázorněných postupným zapalováním svíček), jak se starosta Pepa (Václav Vydra) snaží prosadit vystavění skokanského můstku na hoře Říp a podnikání místní omladiny ve Veselém domě.

Strefuje se zde do žen, mužů, politiků, policistů, zvířat, pohřebnictví i erotiky…Jak už jsme zvyklí, i zde je základem všeho soubor vtipů nešetřící nic a nikoho. Strefuje se zde do žen, mužů, politiků, policistů, zvířat, pohřebnictví i erotiky…, zkrátka všeho. Problém není v tom, že by vtipy samy o sobě nebyly vtipné, ale jejich podání i načasování je v drtivé většině tak nějak zbaví jejich poslání, a to je rozesmát. Zkuste si při sledování filmu zahrát hru a pokaždé, když se upřímně zasmějete, udělejte si čárku a po skončení závěrečných titulků si je spočítejte. S velkou pravděpodobností budete z výsledku nemile překvapeni.

Ono, natočit skvělou komedii bez dobrých herců, je umění. Ale natočit nevtipnou komedii s herci, jako je Václav Vydra nejml., Jan Antonín Duchoslav, Hana Čížková, Dana Morávková, Václav Upír Krejčí, Milan Pitkin, Martin Dejdar, Alice Bendová, David Gránský, Valérie Zawadská, Ladislav Županič, Petr Vondráček, Jiří Krampol a nespočet dalších, je také pořádný kumšt.

Vánoční Kaměňák předvádí to, na co jsme od něho zvyklí. Dává přednost kvantitě před kvalitou, míchá jablka s hruškami a vyžaduje od kvalitních herců i těch méně talentových stejně pitoreskní výkony. Jeden posun k lepšímu tu ovšem je, narozdíl od čtvrtého dílu, má poslední Kameňák alespoň náznak uceleného děje.
 
 

Budete-li poslouchat Bobra, dostanete od maminky zaracha.

vanocni_kamenak_2015_foto_04
 
 

Fake nebo originál? Důležité je nakupovat levně.

vanocni_kamenak_2015_foto_06
 
 

Pokud na vás toho „vánočního veselí“ bude moc, jednoduše zavřete oči a začněte křičet.

vanocni_kamenak_2015_foto_08
 
 

20%

Vánoční Kameňák

Vánoční Kaměňák předvádí to, na co jsme od něho zvyklí. Dává přednost kvantitě před kvalitou, míchá jablka s hruškami a vyžaduje od kvalitních herců i těch méně talentových stejně pitoreskní výkony. Jeden posun k lepšímu tu ovšem je, narozdíl od čtvrtého dílu, má poslední Kameňák alespoň náznak uceleného děje.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací