Filmové události #51/15: Mládí má zelenou, Galadriel mezi božstvy, Hasbro se zbláznilo

mladi_2015_plakatOd rozumu k fantazii.
 
 
Kvůli zážitku ze Star Wars: Síla se probouzí pracuje můj mozek ještě hůře než obvykle. Po těžkém zvažování kladů a záporů nového vesmírného blockbusteru, jsem se snažil vrátit do světa duševně zdravých psaním o vítězích Evropských filmových cen a kandidátů na cizojazyčné Oscary. V racionalitě mne podporoval i kouzelník Harry Houdini. Pak můj smysl pro realitu zpochybnila další dávka čerstvých novinek z Marvelu a úplně to dorazily nové plány Paramountu a Hasbra s neúspěšnými sadami hraček. Pěkně děkuji!
 

 
Invaze neamerických filmařů

V následujícím odstavci je ukryto jméno vítěze Oscara pro nejlepší zahraniční film. Akademie filmových věd a umění v USA zveřejnila seznam devíti nominovaných snímků. Možnost získat proslulého zlatého panáčka dostal belgický Zbrusu Nový Zákon, maďarský Saulův syn, kolumbijské Objetí hada, dánský Krigen (A War), finský Miekkailija (The Fencer), francouzský Mustang, německý Im Labyrinth des Schweigens (Labyrinth of Lies), irské Viva a jordánský Theeb.


 

Evropa přeje Mládí

Klání Evropských filmových cen vyhrál snímek režiséra Paola Sorrentina Mládí. Koprodukční drama také dosáhlo vítězství v kategoriích Nejlepší režisér a Nejlepší herec (Michael Caine). Posledně jmenovaný obdržel navíc ještě čestnou cenu. Caine ve snímku představuje stárnoucího Freda Ballingera, jenž se se svým přítelem Mickem Boylem (Harvey Keitel) pravidelně schází v lázeňském hotelu, kde oba vzpomínají na své životy a sledují okolní hosty

Nejlepší herečkou starého kontinentu byla vyhlášena Charlotte Rampling za svůj výkon v britském filmu 45 let. Cenu pro Nejlepší komedií obdržel veleúspěšný Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě. Mezi dokumenty opět zabodovala Amy. Nejúspěšnějším animákem se může chlubit režisér Tomm Moore, tvůrce Písně moře.


 

Legrace od tvůrce Postradatelných

Dwayne Johnson přidal na svá bedra další hlavní úlohu, tentokrát v akční komedii, již bude režírovat Will Gluck (Kamarád taky rád, Annie). Scénář plný napětí i smíchu napíše Dave Callaham (Expendables: Postradatelní, Godzilla).


 

Evenovi andílci

Nové pojetí Charlieho andílků v režii Elizabeth Banks napíše scénárista s rozmanitou zkušeností. Evan Spiliotopoulos je každopádně odborníkem na béčkovou akci, o čemž svědčí televizní film Legie, Bitva o planetu Terra 3D nebo loňský Hercules s Dwaynem Johnsonem.


 

Z erotiky mezi Kennedye

Natáčení prvního dílu erotické trilogie Padesát odstínů šedi bylo pro režisérku Sam Taylor-Johnson údajně velmi stresující. Hladší by snad mohla být tvorba historického dramatu Chappaquiddick. Scénáristé Taylor Allan a Andrew Logan mapují tragédii z roku 1969, kdy senátor Ted Kennedy zavinil smrt osmadvacetileté Mary Jo Kopechne, což výrazně uškodilo jeho politické kariéře.


 

Kouzelník proti jasnovidce

Andres Muschietti (Mama) zfilmuje knihu Davida Jahera The Witch of Lime Street: Séance, Seduction, and Houdini in the Spirit World. Námětem je snaha iluzionisty Harryho Houdiniho vyvrátit údajné jasnovidecké schopnosti vědmy známé jako Margary, oblíbeného média spisovatele sira Arthura Conana Doyla.


 

Star Wars jak mají být

Fanoušek Star Wars přezdívaný Harmy splnil sen mnohých Jediů. Vytvořil totiž toužebně očekávanou konverzi původní trilogie ve vysokém rozlišení, která je prostá jak pozdějších úprav režiséra George Lucase, tak technických nedokonalostí, jež kazily zážitek z nepozměněného materiálu na dosavadních DVD verzích. Harmyho „Despacialized Editions“ pochopitelně nejsou vlastně legální. Můžeme tedy jen doufat, že se k nám něco podobného dostane oficiální cestou, možná za dva roky k příležitosti 40. výročí ságy.


 

„Zřela jsem ve středu Valhally álfů královnu. Ví někdo víc?“

Cate Blanchett jedná o neupřesněné roli v marvelovském snímku Thor: Ragnarok. Fanoušci již spekulují o postavě hrdinné Valkýry, nebo naopak strašlivé vládkyně podsvětí Hel.


 

Psaní Strangeových předpisů

Je však brzy mluvit o Ragnaroku. Výjme nového dobrodružství Kapitána Ameriky je totiž k nám nejblíže Dr. Strange s Benedictem Cumberbatchem. Na jeho scénáři odnedávna spolupracuje C. Robert Cargill, který se Strangeovým režisérem Scottem Derricksonem v minulosti stvořil horor Sinister. Cargill navázal na práci Jona Spaihtse.


 

Obří hvězda ke střežení

Závěrečná návštěva světa Marvelu míří do vesmírných dálav Strážců galaxie. Tam je lákán proslulý Kurt Russell. Hvězda snímků Hvězdná brána nebo Miracle by posloužila jako (pozor, spoiler!) otec samotného Star-Lorda. Chris Pratt se musí cítit poctěn.


 

Nová dědička Ripleyové

Zuby Vetřelcovy se chystají zakousnout do nové významné ženské postavy. Vůdčí dámu chystané sci-fi Alien: Covenant si zahraje Katherine Waterston (Steve Jobs, Fantastická zvířata a kde je najít).


 

Hasbrovské akční univerzum

Studio Paramount plánuje ještě šířeji využívat licence hračkářské společnosti Hasbro. Chystané filmové univerzum má zahrnovat nejen již zfilmované G.I. Joe a poutníky ze světa a úrovni kvant Micronauts, ale i celé tři další série. Jakžtakž realistický je pouze MASK, příběh o střetu „dobráků“ z titulní organizace se záškodnickou organizací VENOM. Fantasy sága Visionaries: Knights of the Magical Light se odehrává na planetě Prysmos v době, kdy zdejší lidstvo ztratí technologii a získá nazpět magii. Od té doby spolu bojují světlí a temní magičtí rytíři se speciálními schopnostmi a totemy, díky nimž se mohou měnit ve zvířata. Rom nevypráví o heroických činech jisté menšiny, nýbrž o statečných skutcích mimozemského kyborga téhož jména, jenž chrání planetu Galador i Zemi před rasou přízračných nájezdníků vyzbrojených temnými kouzly.


 

Místo Igora pomáhá David

Remake Frankensteinovy nevěsty (pravděpodobně s Angelinou Jolie v hlavní roli) má být oživen bleskem z hlavy scénáristy Davida Koeppa. Jeho nápady doprovázely řadu populárních snímků, jako Jurský park, Smrt jí sluší, Spider-Man, Muži v černém 3 a celou řadu dalších. Družka umělého člověka si má své trable prožít v současnosti, jelikož studio Universal ji plánuje zasadit do sdíleného světa s ostatními příšerami.


 

Strážcům vesmíru ujel vlak, musejí čekat s Tris a holčičími monstry

Dívka ve vlaku doráží do cílové  stanice 7. října 2016.

Na 24. března 2017 byli o dva měsíce posunuti filmoví Strážci vesmíru.

Divergent: Ascendant, poslední díl postapokalyptické ságy o Tris Priorové (Shailene Woodley), přijde do kin po změně plánů až 9. června 2017.

O jakýkoliv termín byly zatím připraveny nestvůrné žačky školy Monster High, s nimiž se původně počítalo na den Dívky ve vlaku.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací