Iva Procházková, architekt David Vávra a herci a hudebníci divadla Sklep pokřtili knihu Praha v srdci

krest_praha_v_srdci_obr_01Víte, co se stalo na Petříně, Kavčích Horách, Smíchově či v Záběhlicích?
 
 
 
Každé město má svoji historii a nespočet příběhu lidí, kteří v něm žijí. Spisovatelka Renáta Fučíková, která se před více jak padesáti lety narodila v Praze, se rozhodla, že by stálo za to, alespoň malou část těchto historek sepsat a vydat je v knižní podobě. Praha se může pochlubit mnoha slavnými obyvateli i zlomovými okamžiky, které ovlivnily mnoho a přitom nemusíme ani chodit daleko do minulosti. Stačí, když se zaměříme na posledních 200 let.

Na stránkách nevšední publikace nalezneme 198 očíslovaných příběhů. Pokud vás přečtený text zaujme a budete zvědaví, kde se událost udála, můžete si ji podle přiděleného čísla jednoduše nalézt na přehledné mapce. Praha v srdci je navíc opatřena mnoha originálními ilustracemi. Některé z příběhů jsou dokonce přiblíženy formou komiksu.

Toulky pražskými ulicemi zaujaly i spisovatelku Ivu Procházkovou, architekta Davida Vávru a herce a hudebníky divadla Sklep (Hana Navarová, David Noll a Jiří Podzimek), kteří přišli do prodejny KNIHY DOBROVSKÝ na Václavské náměstí Prahu v srdci osobně pokřtít a vyprovodit na cestu za dobrodružstvím mezi čtenáři. Přítomní hosté navíc neváhali, chopili se hudebních nástrojů a mikrofonu a potěšili všechny přítomné několika písněmi. Renáta Fučíková se dokonce chopila dud a zapojila se do vystoupení. Po ukončení slavnostního aktu, kterým provázel spisovatel a majitel nakladatelství Práh Martin Vopěnka, se autorka chopila tužky a odstartovala autogramiáda.

Jak to na akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací