Signál – recenze

signal_2012_plakat„Chodník dělat nebudem, stejně by po něm nikdo nechodil a koupíme obci promítačku!“
 
 
 
Takových vesnic, v nichž se jakoby zastavil čas, je v Čechách dnes jistě ještě celá řada. Ta, do které dorazili mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk), se nachází na Vysočině a nutno říci, že její poklidné vody tato dvojice pořádně rozčeří. Kluci se totiž baví tím, že cestují po Čechách a obživu i milostná povyražení si obstarávají tím, že ze sebe dělají inženýry, kteří hledají vhodné místo pro nový mobilní vysílač.

Letí na ně nejen mladé holky, ale i sousedé, kteří po zjištění, že majitel pozemku, na němž bude vysílač stát, dostane vydatnou měsíční finanční apanáž, mohou se přetrhnout, aby to bylo právě u nich. Dělají všechno možné i nemožné a divák i oba mladíci se náramně baví. Film se místy proměňuje takřka v sondu do života českého venkova, kde si všichni stále vidí do talíře a zároveň se snaží o to, aby ostatní překonali, a měli se lépe než oni.

Zprvu pohodová komedie v závěru přechází takřka v akční thriller.Ne nadarmo se ale říká, že pro vodu se se džbánem chodí jen tak dlouho, než se ucho utrhne! Zvláště, když se do všeho začne plést nejen jeden obstarožní fyzik (Jiří Menzel), ale i potenciální láska (Eva Josefíková). To je potom na problémy pro dvojici hlavních hrdinů zaděláno! Celý příběh se stále více zamotává a divák do poslední chvíle neví, jak vše dopadne. Zprvu pohodová komedie pak v závěru přechází takřka v akční thriller. Ve vedlejších rolích diváky pobaví i další hvězdy českého stříbrného plátna, jako je Karel Roden, Boleslav Polívka nebo Norbert Lichý.

Film nemusí vysílat pozitivní signál ke všem svým divákům, své příznivce si však jistě najde. Jde o celkem pohodovou oddechovku, která má nápad, což u řady soudobých českých filmů není až tak samozřejmé. Režisér Tomáš Řehořek se za tento svůj počin rozhodně stydět nemusí.
 
 

Tohle je něco jiného než MotoGP!

signal_2012_foto_09
 
 

Já signál mám a výborný!

signal_2012_foto_06
 
 

Kdepak bezdomovec, to je zneuznaný docent fyziky!

signal_2012_foto_03
 
 

65%

Signál

Do zapadlé vesnice na Vysočině přijíždí dva mladíci, kteří tamním venkovanům namluví, že jsou inženýry, kteří tu hledají vhodnou plochu pro stavbu mobilního vysílače. Dokud si je vesničané předcházejí a mají úspěch u mladých žen, je vše v pořádku. Situace se ale postupně zvrtává špatným směrem.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací