Filmové události #02/16: Slávka si cení za mořem, Rambo jde do důchodu, Krang nás obsazuje

domaci_pece_plakat_smallČeši uspěli, padouši si na nich smlsnou.
 
 
 
Člověk má opět o důvod víc být na světě. Náš národ je skrze režiséra Horáka zase jednou oceňován v zahraničí. Star Wars potvrzují svou zaslouženou převahu a Christopher Nolan slibuje válečný film, který již teď zní jako majstrštyk. S jednou jobovkou bohužel přišel Sylvester Stallone. No, pokud se jeho Rambo už neukáže, máme tu řadu nových hrdinů, aby bojovali s příšerami z jiné dimenze, včetně jednoho netvora pro nejmenší. Netvorů tu vlastně dnes máme víc, i když některých se budou muset bát pouze zvířata, zvláště psi.
 

 
Třetí Čech v deseti sledovaných

Český režisér Slávek Horák získal za svůj film Domácí péče ocenění 10 Directors to Watch. Obdržel jej na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs. Žebříček deseti nejzajímavějších režisérských nováčků na světové scéně vypisuje magazín Variety. V minulosti byli z našich krajanů takto vyznamenáni pouze Bohdan Sláma a David Ondříček.


 

John Rambo: Už žádná krev

Sylvester Stallone v rozhovoru pro Variety skoncoval s úvahami o pátém Rambovi. Dalšího akčňáku s elitní zabijákem ve službách USA se již tedy zřejmě nikdy nedočkáme.


 

Zachraňte všechny vojíny!

Christopher Nolan oznámil svůj příští projekt. Natočí drama Dunkirk o epizodě z druhé světové války s názvem Operace Dynamo. Drastickou evakuaci víc jak 338 tisíc spojeneckých vojáků z přístavního městečka bude doprovázet hudba Hanse Zimmera.


 

Pobřežní modelka

Někdejší postava Pamely Anderson dostala nové sexy tělo! C.J. Parkerovou v celovečerním vydání seriálu Pobřežní hlídka má představovat modelka Kelly Rohrbach, již si do svého snímku nedávno vybral i Woody Allen. I kdyby to zkazila sebevíc, určitě jí nebudeme moci vyčítat plochost.


 

Jediové jsou americkými jedničkami

Star Wars: Síla se probouzí, pokračování slavné space opery, vydělalo ve Spojených státech kolem 780 miliónů dolarů. Již teď tak na domácí půdě porazilo rekord Cameronova Avatara. Ten si nicméně zatím stále drží status nejvýdělečnějšího filmu na světě. Epizoda VII na globálním žebříčku získala čtvrté místo. Disney si samozřejmě mne ruce a ruší nejednu atrakci, aby měl místo na jejich nástupkyně z prostředí Hvězdných válek.


 

Zemřel Michel Galabru (27. 10. 1922 – 4. 1. 2016)

Za strážmistrem Cruchotem se odebral jeho nadřízený. V třiadevadesáti letech nás opustil francouzský herec Michel Galabru, který se většině z vás vybaví hlavně jako Jérôme Gerber, velitel četníků ze Saint-Tropez ve slavné komediální sérii s Louisem de Funèsem. Kromě nich si zahrál ve snímcích jako Angelika, Tonoucí se stébla chytá, Knoflíková válka, Policajt nebo rošťák, Klec bláznů, Asterix a Oblelix či Mikulášovy patálie.


 

Antidoktor

Mad Mikkelsen (TV seriál Hannibal) bude v marvelovském Dr. Strangeovi skutečně bojovat s titulním superhrdinou. Jméno padoucha vám nemůžu říct a ani kdybych ho znal, tak bych ho ani nevyslovil, neboť máme co do činění s čarodějem, jenž je ochotný vpustit na Zemi hrůzy z jiné dimenze!


 

Fantastické putovaní v našem těle

Guillermo del Toro se stále nevrací do světa gigantických robotů a příšer. Místo toho jej láká mikrosvět v podobě remaku slavného sci-fi Fantastická cesta. Nevšední výpravu podnikla skupina lidí ve zmenšené ponorce, aby nemocnému muži ošetřila jeho mozek zevnitř. Na nové verzi již pracuje James Cameron jako producent.


 

Ready Villain One

Redy Player One, chystaná sci-fi Stevena Spielberga, také našla svého záporáka v podobě Bena Medelsohna (Temný rytíř povstal, Rogue One: A Star Wars Story). Jméno postavy sice opět není uvedeno, ale údajná pozice manažera internetové společnosti z postav původní knihy odpovídá Nolanovi Sorrentovi z korporace IOI, hlavnímu protivníkovi příběhu.


 

Zemřel Vilmos Zsigmond (16. 6. 1930 – 1. 1. 2016)

Hned začátkem roku se se světem pětaosmdesátý americký kameraman Vilmos Zsigmond. Maďaský emigant za svou práci na sci-fi Blízká setkání třetího druhu obdržel Oscara. Zároveň byl nominován i za válečné drama Lovec jelenů. Dlouhodobě spolupracoval s režisérem Brianem De Palmou na titulech jako Posedlost, Výstřel nebo Ohňostroj marnosti. Sám režíroval maďarsko-izraelské psychologické drama Tékozló apa. Roku 1994 se objevil před “vlastní“ kamerou ve westernu Maverick.


 

Jediný pán Cybertronu

Michael Bay přiznal, že se navzdory dřívější „rezignaci“ se sérii o Transformerech ještě nerozloučil. I pátý příběh o Autobotech a Decepticonech bude tedy režírovat opět on. Podle svých slov je to naposledy, ale to musíme brát s rezervou velkou jako Optimus Prime.


 

Jak vypadala v mládí Cruella?

Disney chce obsadit Emmu Stone do hlavní role svého chystaného hraného snímku Cruella. Díky této hezké tváři možná nalezneme pochopení pro záporačku ze 101 dalmatinů, jejímž obratem ke zlu se má film zaobírat. Klasickou Cruellu ve starším provedení představovala Glenn Close.


 

Trhač potřebuje lepší mozek

Sequel k rebootovým Želvám Ninja se stále více přibližuje klasickému animovanému seriálu, přinejmenším co se týká účasti padouchů. Po potvrzení Trhačových poskoků Bebopa (Gary Anthony Williams) a Rocksteadyho (Stephen Farrelly) jsme se dozvěděli i o příchodu Kranga, geniálního mozku bez těla a krutého vojevůdce z Dimenze X!
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací