Projekce 22. ročníku Projektu 100 odstartují westernem Sedm statečných

projekt_100_2016_tiskovka_obr_02Legendární pistolníci, charismatický kanibal, první český muzikál, evropská klasika či japonské anime, to je Projekt 100 pro rok 2016.

Asociace českých filmových klubů nás zve na další ročník Projektu 100. Poprvé jsme se mohli s „velkými filmy na velkém plátně“ setkat v roce 1995. Celkově jsme tak měli možnost v českých kinech zhlédnout 183 legendárních a klasických snímků v té největší možné kvalitě. Této nabídky využilo více než 800 000 diváků.

projekt_100_2016_tiskovka_obr_01Zaměřme se ale na rok 2016. Tentokrát na nás čeká pět pozoruhodných snímků z kategorií americká klasika, evropská klasika, kultovní filmy 90. let, česká klasika a dětská klasika. Přehlídka bude zahájena 14. ledna 2016 v pražském kině Aero projekcí příběhu o legendárních pistolnících Sedm statečných. Únor bude patřit italskému režisérovi Federicovi Fellinimu a jeho fantasy dramatu Osm a půl. Dubnové aprílové počasí rozbouří Oscary ověnčený thriller a horor Mlčení jehňátek s nejcharismatičtějším filmovým záporákem v podání Anthonyho Hopkinse. Prázdniny přinesou nejen Letní filmovou školu, ale i hned dvě obnovené premiéry. Jednou z nich je první český muzikál Starci na chmelu. Opomenuty nezůstanou ani děti. Japonské anime Cesta do fantazie uspokojí všechny touhy po snovém dobrodružství. Animované dobrodružství vyrazí i na tour po českých školách.

Každý z pěti filmů bude, ve spolupráci s neziskovou organizací iShorts, obohacen o krátký tematický předfilm. V případě zahajovacího snímku Sedm statečných se jedná o tříminutový kraťas The Deal režiséra Štěpána Vodrážky, který nabídne jak výměnu zvířete za peníze, tak krátkou přestřelku.

„Při výběru filmů jsme si velmi dobře vědomi dlouhé tradice a celorepublikové prestiže značky Projekt 100. Proto doufám, že se nám opět podařilo vytvořit kolekci děl, která jsou dostatečně různorodá, která doslova baží po velkém plátně a která budou mít i širokou diváckou odezvu. Zatímco minulost Projektu 100 je reprezentována jeho tradicí, jeho budoucí udržitelnost pak vždy určuje zájem diváků,“ popisuje letošní nabídku Projektu 100 hlavní dramaturg Jan Jílek.

Co: 22. ročník Projekt 100

Letošní filmy:

  • – Sedm statečných
  • – Osm a půl
  • – Mlčení jehňátek
  • – Starci na chmelu
  • – Cesta do fantazie

Podrobnosti: Projekt 100

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací