Ledová sezóna / Norm of the North – recenze

ledova_sezona_2016_plakat„Lidi neničí, co milují. A oni milují nás!“
 
 
 
Lední medvěd Norm si žije svůj spokojený život do chvíle, než se Arktida stane oblíbeným turistickým místem. Foťáky cvakají na každém rohu a touží po senzaci, po krvelačném lovu či nakrucování se před objektivem. Vše dosáhne svého vrcholu ve chvíli, kdy se Mr. Greene rozhodne využít zasněžené pláně ke stavbě domů a nákupních center. Norm, jako jediný lední medvěd mluvící lidskou řečí, se proto vydá do New Yorku, aby zde katastrofě zabránil. Osídlení Arktidy by totiž nezničilo pouze jeho domov, ale ohrozilo i celý svět.

Animák hraje především na naše morální hodnoty.Jen z tohoto krátkého popisu je jasné, že animák hraje především na naše morální hodnoty a dal si za cíl ukázat nám, jak je nebezpečné a nesprávné zasahovat do lůna přírody. To je sice chvályhodné, ale jinak nic moc extra nenabízí. Poměrně tuctový a předvídatelný příběh je plný zmatenosti, skoků ve vyprávění (prostě to tak je, po příčině nepátrej) a poflakujících se kosatek na souši. Postavičky jsou sice roztomilé, ale měli jsme tu čest i s propracovanější animací. Kluci a holky budou nejspíše spokojeni a budou si užívat roztomile se pitvořící, prdící a „nezničitelné“ lumíky. Trochu odrostlejší publikum už tak nadšené nebude. I když je velká část snímku vlastně o reklamě a jejím využití pro vlastní věc, je vtipné, že se gagy strefují i do vlastních řad.

Ledová sezóna je animákem, který je sice roztomilý, ale má značné rezervy. Nejmenší publikum zřejmě pobaví, ale s doprovodem či hlídáním to už bude horší. Těch pár pomrknutí, která bychom spočítali na prstech jedné ruky, se snad ani nedají počítat. Obdobně jako Lorax, je ideálním filmem pro školní promítání, při kterém si pedagogové odpočinou a malí svěřenci dostanou barevně vybarvenou lekci o tom, že máme bránit přírodu a hnát se za peněžním ziskem „přes mrtvoly“ se nevyplácí.
 
 

Paparazzi jsou hold všude.

ledova_sezona_2016_foto_02
 
 

Nesnědli jste fazolky, brokolici či hrášek u večeře? Nevadí, lumíci vám se zbytky pomohou.

ledova_sezona_2016_foto_11
 
 

V New Yorku je možné všechno – i poslíček v kůži medvědí.

ledova_sezona_2016_foto_18
 
 

50%

Ledová sezóna / Norm of the North

Ledová sezóna je animákem, který je sice roztomilý, ale má značné rezervy. Nejmenší publikum zřejmě pobaví, ale s doprovodem či hlídáním to už bude horší. Těch pár pomrknutí, která bychom spočítali na prstech jedné ruky, se snad ani nedají počítat. Obdobně jako Lorax, je ideálním filmem pro školní promítání, při kterém si pedagogové odpočinou a malí svěřenci dostanou barevně vybarvenou lekci o tom, že máme bránit přírodu a hnát se za peněžním ziskem „přes mrtvoly“ se nevyplácí.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací