Hodný dinosaurus / The Good Dinosaur – recenze

hodny_dinosaurus_2015_plakatPěkný nápad, který nevyužil svůj potenciál a nakonec nemá čím zaujmout.
 
 
 
Jak by to asi vypadalo, kdyby před miliony let asteroid minul naši planetu a dinosauři by zůstali naživu? Pixar tuto myšlenku rozvádí ve své nejnovější pohádce: stali by se z nich farmáři s vlastními políčky a chovatelé dobytka. Konkrétně se seznámíme s celou rodinkou, nejvíc však s hlavním hrdinou, mládětem jménem Arlo.

Nevyniká velikostí, sílou, odvahou ani inteligencí. Nevyniká velikostí, sílou, odvahou ani inteligencí. Přesto jeho rodiče věří, že v něm něco je, a nakonec to objeví i on. Nejdřív však prožije mnoho dobrodružství s divokým pračlovíčkem po boku. A poučí sebe i nás o základních hodnotách a těžkostech života: přátelství, odvaze či smrti blízkých.

Co v pohádce dominuje a okouzlí diváky, je nádherně zpracovaná příroda, a to nejen statická, ale často i pořádně divoká. Bohužel za ní pokulhává příběh, který je koncipován pro malé děti, ale navzdory tomu obsahuje dost děsivých scén. S dialogy se setkáme v minimální míře. Děj je jednoduchý a srozumitelný, na druhou stranu banální. Přitom pohádky dnes už nabízí mnohem víc než zábavu pro nejmenší. Vedlejších postav uvidíme dost, ale do vývoje děje se moc nezapojují, jde spíše o oživení příběhu, který už by jinak začal pokulhávat.

Hlavní slabinou snímku je, že cílí na opravdu malé špunty, a tak ty starší moc dlouho bavit nebude. A rodiče budou doufat, aby se právě z tohoto snímku nestal další favorit jejich ratolestí, který se doma bude pouštět neustále dokola. Ale spíše se nám všem vykouří z hlavy hned po odchodu z kina.

Pixar předvedl, že pořád zdokonaluje své výtvory, ale trochu pozapomněl na příběh. Pixar, který vždy přinesl něco nového, nezaměnitelného a poctivého, se spokojil s průměrem. Tak Dobrý dinosaurus zaostává za celou řadou vypilovaných pohádek, které obsahují složitější příběh, humor i dojetí. Těchto prvků má film nakonec asi tolik, kolik máme my dinosaurů na Zemi.
 
 

Úchvatná příroda a v ní dva nevýrazní hrdinové.

hodny_dinosaurus_2015_foto_04
 
 

Konkurence už je dnes i mezi pohádkami. Rozhodně najdeme dojemnější i vtipnější než tuto.

hodny_dinosaurus_2015_foto_12
 
 

Dinosauři nevyhynuli, farmaří. A místo psa si pořídí třeba pračlověka.

the_good_dinosaur_bl_teaser
 
 

60%

Hodný dinosaurus / The Good Dinosaur

Pixar předvedl, že pořád zdokonaluje své výtvory, ale trochu pozapomněl na příběh. Pixar, který vždy přinesl něco nového, nezaměnitelného a poctivého, se spokojil s průměrem. Tak Hodný dinosaurus zaostává za celou řadou vypilovaných pohádek, které obsahují složitější příběh, humor i dojetí. Těchto prvků má film nakonec asi tolik, kolik máme my dinosaurů na Zemi.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací