Tammy – recenze

tammy_2014_poster„Konečně v tobě poznávám uličnici, která se podobá svojí babičce!“
 
 
 
Ó, můj Bože! Tak se dá celkem s jistotou popsat pocit, který vyvolá tento film u celé řady lidí. Nebojí se totiž dělat si legraci takřka ze všeho, žádné téma mu není svaté. To má za následek, že místy šokuje, občas se divák zasměje, ale často také přemýšlí, jestli vše až příliš nesklouzává k trapnosti. Obezita, senilita, alkoholismus, sexuální minority – to vše se režisérovi Benu Falconemu do tohoto filmu vešlo!

Hlavní hrdinka Tammy je klasický loser. Má těžkou nadváhu, pracuje na nízké pracovní pozici ve fastfoodu a žije s manželem, který ji podvádí s její známou. Melissa McCarthy  v roli Tammy si tuto roli zkrátka může užít. Zvláště od okamžiku, kdy vše dostane bláznivý spád. Tammy během jednoho dne rozbije auto, přijde o práci i odhalí manželovu nevěru. To je dost důvodů k tomu, aby se vydala hledat štěstí do světa, přičemž jako společnice se jí vnutí její lehce senilní a těžce na alkoholu závislá babička (Susan Sarandon).

Začíná bláznivá road movie o cestě za štěstím.Začíná bláznivá road movie o cestě za štěstím, kde není o nekorektnost nouze. Z toho důvodu určitě Tammy nepotěší diváky, kteří se domnívají, že by alespoň některé věci v životě měly být tabu. Příležitostný sex, přepadení rychlého občerstvení, úvahy o sjíždění Niagarských vodopádů v sudu, nic z toho tu nechybí. Případný divák ať se nechá překvapit, zda v konkrétní scéně vystupuje jako hlavní hrdinka obézní sprostá Tammy nebo její o nic lepší babička!

Tammy si své fanoušky jistě také najde, a to především mezi mládeží v pubertálním věku. Její největší problém je ale v tom, že nezná míru a utápí se v přemíře vulgarit. Divákovi pak je osud hlavních postav takřka lhostejný, dokonce u něho mohou vyvolávat antipatie. Je otázkou, zda to bylo záměrem tvůrců.
 
 

Právě se chystá nejoriginálnější fastfoodové přepadení všech dob!

tammy_2014_foto_09
 
 

Jestli ještě jednou řekneš, že Ti ten hambáč nechutnal, můžeme si to vyřídit ručně!

tammy_2014_foto_03
 
 

To kuřecí křídlo ještě dojíš, jinak se odsud nehneš!

tammy_2014_foto_01
 
 

35%

Tammy

Tammy je značně ošklivé obézní káčátko, na které se jednoho dne všechno sesype. Tím se jí naskytne ideální příležitost změnit svůj život, přičemž na cestě se ji rozhodne doprovázet její na alkoholu závislá babička. Je vůbec nějaká naděje, aby se těmto dvěma svérázným ženám, které k sobě možná mají blíž, než si myslí, podařilo najít štěstí?

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací