Filmové události #05/16: Raimi pokouší Proroka, Furiant nás proslavil, Replikanti znovu umírají

sundance_2016_posterNejlepší z nejlepších.
 
Čechům se v poslední době opakovaně daří na kinematografické scéně. Festival v Sundance je toho dalším příkladem. My naopak máme na závěr prvního únorového týdne hostit výběr zahraniční elity, alespoň co se hudebního doprovodu týče. Celoživotní úspěch stvrdí Cézar darovaný Michaelu Douglasovi a na pozitivní přijetí filmu Prorok naváže Sam Raimi. Několik vrcholných herců vystoupí v thrilleru Official Secrets a to nejlepší pro děti si chystá stanice Nickelodeon.
 

 
Náš furiant zvítězil na Sundance

Zahraničí triumfy tuzemské tvorby nejsou vyhrazeny pouze pro Domácí péči. Krátkometrážní studentský film Furiant českého režiséra Ondřeje Hudečka získal cenu na festivalu v Sundance. V necelé půlhodině pozná divák mládí dramatika Ladislava Stroupežnického, autora Našich furiantů. Hudeček hodlá námět zpracovat i celovečerně. Režiséra Ondřeje Hudečka jsme vyzpovídali na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.


 

Slyšte velkofilmy!

V neděli 7. února se Rudolfinum rozezní ukázkami z takových hitů jako Star Trek, Jurský svět, Monstrum, Úsvit planety opic nebo animáku V hlavě. Přinese je koncert Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert. Jak vyplývá z názvu, svá díla představí Michael Giacchino, držitel Oscara za filmu k slavné pixarovce Vzhůru do oblak. Koncertu se zúčastní Filmová filharmonie a Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy pod vedením japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho. Jako sólistka vystoupí britská sopranistka Christina Johnston.


 

Michael konečně Cézarem

Americký herec Michael Douglas obdrží za celoživotní dílo čestnou cenu Cézar. Francouzská akademie filmových věd a umění mu ji předá 26. února tohoto roku v pařížském Théâtre du Châtelet.


 

Co Raimi prorokuje?

Sam Raimi v těchto dnech jedná se společností Sony o režii remaku francouzského krimidramatu Prorok. Původní režisér Jacques Audiard před sedmi lety dostal na plátno příhody devatenáctiletého Araba, který se ve vězení stane oblíbencem a učedníkem kápa sicilské mafie.


 

Oficiální tajemství

Ve špionážním dramatu režiséra Justina Chadwicka Official Secrets si spolu zahrají Harrison Ford, Anthony Hopkins, Natalie Dormer (Hra o trůny, Les sebevrahů), Paul Bettany (Legendy zločinu) a Martin Freeman (Hobit). Britská agentka Katherine Gun (Dormer) v roce 2003 odhalí novináři Martinu Brightovi (Bettany) ilegální akci NSA proti Organizaci spojených národů na podporu války v Iráku. Po Katherině zatčení se bude Martin snažit svůj zdroj osvobodit, objeví však znepokojivé skutečnosti, což ohrozí oba životy.


 

Vyšetřování uprostřed řevnivosti

Režisérka Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude, Třicet minut po půlnoci) a její dvorní scénárista Mark Boal připravují krimithriller zasazený do neklidného období amerického Detroitu. Zločinci a policajti se budou honit v létě 1967, kdy místní černošská komunita rozezlená diskriminací zahájila masové nepokoje. Premiéra je plánovaná na příští rok, kdy od událostí uběhne padesát let.


 

Domina Kim

Intimní život Anastasie Steelové (DakotaJohnson) a Christiana Greye (Jamie Dornan) z Padesáti odstínů šedi je ohrožován duchem minulosti. V pokračování Padesát odstínů temnoty možná Kim Basinger přijme roli Eleny Lincolnové alias paní Robinsonové. Žena před lety Christiana zasvětila do tajů BDSM, avšak tehdy jako dominantní partner.


 

Disneymu ujel vlak s kyborgem

Distribučního plán společnosti Disney je kratší hned o dva tituly. Vzhledem k ukončení smlouvy s DreamWorks se detektivní thriller Dívka ve vlaku dostal pod patronát Universal Pictures. Snímku zůstalo původní datum premiéry 7. října 2016. Stejného přesunu se dočkala i sci-fi Ghost in the Shell se Scarlett Johansson plánovaná na 31. března 2017.


 

Uvidíme věci, jaké ještě nikdo neviděl

Natáčení sequelu klasické sci-fi Blade Runner, existenciální konfrontace lidí s jejich výtvory replikanty, začne již v letošním červenci.


 

Vyzraje Rebecca na marťany?

Rebecca Ferguson (agentka Faustová z Mission Impossible – Národ grázlů) se ve sci-fi snímku Life vydá na vesmírnou stanici. Vysílá ji tam režisér Daniel Espinosa (Dítě číslo 44) a scénáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool). Společně s dalšími lidskými postavami se jistě nebude stačit divit, když ve vzorcích marťanské půdy objeví život, a to dokonce inteligentnější, než by kdo kdy očekával.


 

Jsme vlci

K dokumentární komedii o upířích spolubydlících Co děláme v temnotách je již dlouhodobě připravován sequel z prostředí vlkodlaků. Nyní získal oficiální titul We´re Wolves.


 

Kreslouni z Nickeloadenu mají sraz

Americká televizní stanice pro děti Nickelodeon představí snímek spojující několik svých oblíbených animovaných seriálů. Server Deadline označuje projekt za odpověď Paramountu na Falešnou hru s králíkem Rogerem. Režisér Jared Hess (Napoleon Dynamit, Boží zápisník) chce komandovat kreslené zvířátka z Rena a Stimpyho, batolata z Lumpíků a další kuriózní hrdiny. Sám napíše vlastní scénář spolu se svou manželkou Jarushou podle námětu Aliho Mendese.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací