Dovolená za trest / Blended – recenze

dovolena_za_trest_2014_dvd_2d_plakat„Co se stane v Africe, to v ní také zůstane.“
 
 
 
Jsou lidé, kteří se tak strašně nenávidí, až si nakonec padnou do oka. To je zřejmě hlavní poslání této další „sandlerovky“. Příznivci filmů Adama Sandlera si rozhodně opět přijdou na své, jeho odpůrci ať na ni raději nechodí, žádného překvapení v kladném či záporném smyslu slova se totiž nedočkají. Nic na tom nemění fakt, že většina příběhu se tentokrát odehrává v Africe, což je destinace velmi atraktivní nejen pro filmové hrdiny, ale i pro diváka.

Lauren (Drew Barrymore) a Jima (Adam Sandler) spojuje snad jen to, že jsou oba osamělými rodiči. Lauren zklamal její manžel, Jimovi jeho milovaná žena zemřela. Oba se tak musí starat o své ratolesti, což může být někdy pořádná dřina. Zvláště, když Lauren je matkou dvou dospívajících chlapců, Jim potom tří děvčat. Je zřejmé, že mužský i ženský svět se musí ve snaze o zodpovědnou rodičovskou výchovu střetnout, což se stává zdrojem řady komických situací.

Může to vyústit jen velkou láskou nebo naprostou katastrofou.Nic legračního však není na prvním setkání Lauren a Jima, kdy toto „rande naslepo“ končí naprostým fiaskem. Oběma je jasné, že se již nechtějí nikdy vidět, zlomyslný osud je však neustále posílá dohromady. Vrcholem je, když se shodou náhod ocitnou na společné africké dovolené se svými dětmi, což může vyústit jen velkou láskou nebo naprostou katastrofou.

Každý, kdo se chce někdy podívat do Afriky, si jistě přijde na své. Takhle pohodově to tam určitě musí vypadat! Černý kontinent je ke svým hrdinům vstřícný a během své dovolené tam zažijí celou řadu událostí, z nichž mnoho polechtá bránici. Kdo by nechtěl zkusit rodeo na pštrosovi, případně se nechtěl podívat na dění na afrických savanách tak trochu z výšky z balonu zapojeného za jedoucí auto!

Každá dovolená však jednou končí a je třeba rozhodnout se, jakým směrem se budou životní kroky hlavních hrdinů ubírat dál. Mohou vzájemné sympatie přerůst ve skutečnou lásku nebo platí motto z úvodu této recenze? Na tuto otázku dostane divák odpověď v závěru této velmi solidní romantické komedie, která příznivce tohoto žánru rozhodně neurazí.
 
 

Je to naprosto férový souboj kategorie bez rozdílu věku i vah!

dovolena_za_trest_2014_foto_12
 
 

Šálí mě zrak, on snad z toho pštrosa nespadne!

dovolena_za_trest_2014_foto_10
 
 

Mám naordinovanou brutální redukční dietu – sladké ke snídani, obědu i večeři!

dovolena_za_trest_2014_foto_04
 
 

70%

Dovolená za trest / Blended

Některá "rande naslepo" mohou skončit opravdu katastrofálním způsobem. Co se ale stane, když vás svede osud dohromady podruhé na úplně jiném místě a za rozdílných okolností? Společná dovolená v Africe třeba nemusí být vůbec tak hrůzostrašná, jak to na první pohled vypadá.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací