Předseda poroty Jan Švejnar a prezident festivalu pokřtili plakát 23. ročníku Febiofestu

febiofest_2016_tiskovka1_foto_06Slavnostního zahájení v Obecním domě se zúčastní slovenská herečka Emília Vášáryová a italský režisér, scenárista a herec Marco Bellocchio.
 
 
 
febiofest_2016_tiskovka1_foto_05Třiadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – FEBIOFEST se nezadržitelně blíží, letos se uskuteční od 17. do 25. března 2016. První tisková konference, na které byl pokřtěn i plakát pro tento ročník, odhalila několik zajímavostí a novinek, na které se můžeme již brzy těšit. Slavnostní zahajovací ceremoniál se poprvé v historii festivalu celý uskuteční v Obecním domě. Pozvaní hosté zde zhlédnou i úvodní film, a to na letošní Oscary šestkrát nominovanou dobovou romanci Carol. Součástí slavnostní akce bude i předání dvou Kristiánů za přínos světové kinematografii. Poctěni budou slovenská herečka Emília Vášáryová (Eva Nová, Nestyda, Horem pádem) a italský režisér, scenárista a herec Marco Bellocchio (La condanna, Ďábel v těle, Dobrý den, noci, Zvítězit).

febiofest_2016_tiskovka1_foto_03Loni byla na Febiofestu uvedena sekce Culinary Cinema, která kombinovala filmový zážitek s výborným jídlem. Vzhledem k tomu, že se tato novinka setkala s kladnými ohlasy, můžeme se s ní setkat i letos. Tentokrát snímky uvidíme v sále multikina CineStar Anděl a tematicky laděné menu se bude servírovat ve speciálně upravené restauraci v přilehlém andel’s hotelu. Vařit budou dva kuchaři. Německý šéfkuchař Alexander Koppe, který získal michelinskou hvězdu pro restauraci SKYKITCHEN flavored by a.choice v andel’s hotelu v Berlíně a Jiří Král, český šéfkuchař pražské restaurace Aureole a držitel prestižního ocenění Michelin Bib Gourmand. Vstupenky na večery od 18. do 20. března 2016 jsou již v prodeji.

febiofest_2016_tiskovka1_foto_04Absolutní novinkou je sekce, která nabídne projekce snímků natočených v české produkci nebo koprodukci. „Když jsme před devíti lety začali spolupráci s Febiofestem jako programoví ředitelé, řekli jsme si, že i české filmy budeme uvádět za stejných podmínek jako všechny cizí produkce. Že je uvedeme pouze v české premiéře nebo přinejmenším v české distribuční předpremiéře. Tehdy jsme neměli ani jeden, dnes jich je tolik, že jsme vytvořili zvláštní sekci Česká stopa,“ vysvětlují programoví ředitelé Štefan Uhrík a Hana Cielová. I když na kompletní filmovou nabídku je ještě brzy, již dnes víme, že v letošním programu Febiofestu napříč sekcemi nalezneme tituly, jako je Já, Olga Hepnarová, Eva Nová, Šiška Deluxe, Smrtelné historky, Prach,  Červený pavouk či Noc bezMoci. Chybět nebudou ani oscarové velkofilmy. Tentokrát nás čekají čtyři kousky bojující o zlaté sošky. Zajít do kina si budeme moci na romantické drama Carol, historický Spotlight, animované romantické drama Anomalisa a francouzské drama Mustang.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 

Co: 23. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest

Kdy: 17. – 25. března 2015

Kde: Praha

Podrobnosti: MFF Praha – Febiofest

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací