Romantické snímky, které pobaví i muže? Existují!

televize_otaznik_plakat_ck_v2 Ženami očekávaný, muži obávaný a nezadanými nenáviděný: 14. únor je tu!
 
 
 
Ať už se snažíte bojkotovat či ignorovat svátek zamilovaných sebevíc, vyhnout se mu dá asi stejně obtížně jako Vánocům. Pokud jste si nevytvořili zásoby potravin tři týdny předem, tak na vás v těchto dnech z regálů každého obchodu nevyhnutelně útočí čokolády, plyšová srdíčka, medvídci, svíčky… A kromě dárku pro vaši drahou polovičku to bude chtít i nějaký program. Nejpohodlnější variantou je uvelebit se doma u filmu, jenže co si pustit? Romantické filmy jsou tradičně strašákem pro všechny muže, ale existují i čestné výjimky, které pro ně mohou být snesitelné, a dokonce i zábavné! Stačí si vybrat…

Věčný svit neposkvrněné mysli

Tento snímek má opravdu čím překvapit, nejen díky fantazijní a nepředvídatelné dějové linii, ale také díky vynikajícímu výkonu Jima Carreyho, který zoufale touží po své lásce. Zezačátku jeho vážnému výrazu skoro nemůžeme uvěřit a stále čekáme, kdy začne dělat šílené grimasy. A nakonec spíše dojdeme k závěru, že je ho pro ty bláznivé komedie škoda.

Lepší už to nebude

Netradiční, kousavá a cynická romantická komedie o zapšklém asociálním protivovi (Jack Nicholson) a servírce (Helen Hunt), která sama zvládá vychovávát nemocného syna, takže se jen tak s něčím nepáře. Tihle dva jsou prostě ti nejmíň typičtí hrdinové pro příběh o lásce. O to víc nás film baví!

Deset důvodů, proč tě nenávidím

Romantika spíše pro mladší diváky, ale i pro ty, kteří si chtějí zavzpomínat. Heath Ledger nás zavede zpět do studentských let, když jako rebel usiluje o dívku, která rozhodně není něžnou adeptkou na královnu plesu. Nejde sice o nejlepší film na světě, ale prostě má něco do sebe.

500 dní se Summer / Byla jednou jedna láska

Tento snímek je ideální pro diváky láskou zklamané. Obsahuje spoustu kouzelných a originálních scén, ale i běžných skutečností, které každý ve vztahu zažil, navíc je vyprávěn z pohledu muže. Mezi Zooey Deschanel a Josephem Gordon-Levittem to dokonale jiskří a báječně se doplňují, snad proto, že jsou dlouholetými přáteli. A naučí nás, že i když léto skončí, můžeme se těšit z podzimu.

Bláznivá, zatracená láska

Steve Carell jako nepříliš dobrý manžel Julianne Moore a nepoučitelný svůdník Ryan Gosling, kterého uchvátí Emma Stone, to jsou hlavní trumfy této pohodové romantické komedie. Zápletka není nijak složitá, ale ani přitažená za vlasy, takže nám sice nevyrazí dech, zato se s ní dá ztotožnit. Každý totiž dělá chyby. A v lásce především.

Láska nebeská

Tento film se dá doporučit snad ke každé příležitosti (včetně Vánoc) a pro každou věkovou kategorii, zamilovaným párům i samotářům se zlomeným srdcem. Je vtipný, vážný, pravdivý, různorodý, skvěle obsazený a nestárnoucí. Prostě si každý najde to své… Kdo neviděl, ať se zastydí a honem si ho jde pustit, kdo viděl, ten si to určitě rád zopakuje.

Město andělů

Vykulený Nicolas Cage se v této roli osvědčil, neboť ztělesňuje zmateného anděla, který se zamiluje do lékařky Maggie (Meg Ryan). Musí se rozhodnout, zda se vzdá svého věčného života a zařadí se mezi smrtelníky. Jde o poctivě zpracované, zasněně romantické drama s krásnými citlivými výjevy a vypilovaným soundtrackem. Nejde o lacinou či klišovitou podívanou, a tak se dá jistá dávka romantiky překousnout.

Iluzionista

Když se zamiluje kouzelník, je ochotný obětovat cokoli, aby mohl být se svou vyvolenou. Edward Norton okouzluje vídeňskou smetánku a provokuje dědice trůnu neuvěřitelnými iluzemi, jen aby mohl se svou životní láskou dočista zmizet. Jenže nemůže naplánovat všechno… Nebo ano?


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací