Puci, dryády, princezna Markétka i král Karel uvedli slavnostní premiéru Řachandy

rachanda_2016_plakatPražské multikino navštívily pohádkové bytosti.
 
 
 
Za devatero horami a devatero řekami… Bylo, nebylo… Podobnými formulkami začíná nespočet pohádek. Když poprvé navštívíme Liliové království, uvítá nás řev princezny Markétky. Tu si v nové pohádce Řachanda zahrála herečka Denisa Pfauserová, která na středeční slavnostní premiéře předvedla, že jí role princezny není cizí. Nejenže se ukázala v nádherných rudých šatech, ale navíc se i duchapřítomně vžila zpět do role a při přebírání kytice lilií se zachovala jako nefalšovaná Její královská Výsost.

Moderátor akce, Petr Vágner, ovšem v rukou svíral doslova sáhodlouhý seznam jmen herecké a tvůrčí delegace, která se postupně řadila před plátno, aby se mohla osobně pozdravit s diváky v sále. V dlouhé řadě jsme mohli zahlédnout i Vladimíra Polívku (Kuba), Aleše Bílíka (Matěj), Jana Hrušinského (král), Martinu Bezouškovou, (královna), Jaromíra Noska (herold), Davida Novotného (Drvoštěp), Tomáše Havlínka (princ Jaromír), trio Pavel Ponocný, Jakub Zeman, Josef Zeman (puci), Šárku Vaculíkovou, Annu Stropnickou, Michaelu Zemánkovou (dryády), režisérku Martu Ferencovou, scénáristu a producenta Daniela Miňovského, autory masek Vlada Taupesha a Josefa Raracha a mnoho dalších. Dryády s úsměvem zavzpomínaly na natáčení a prozradily, že až dnes se tu vlastně všichni pořádně seznamují, protože spousta herců a hereček na sobě měla celotělové masky.

Vzhledem k tomu, že Řachanda je pohádkou především pro děti, čekalo kluky a holky na speciální projekci překvapení. Herecká delegace v čele s puky se chopila klobouku plného lístků do tomboly. Vylosovaní šťastlivci si domů odnášeli nejen osobní setkání s pohádkovými postavami, ale i malý dáreček.

Jak to na pohádkové premiéře Řachandy vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu a na krátkém videu.

 

 

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací