Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi ohlásil konec

cinema_mundi_5_plakatBrněnský filmový festival se šestého ročníku nedočká.
 
 
 
V pondělí 29. února 2016 zveřejnili organizátoři MFF Cinema Mundi zprávu, že brněnský filmový festival po pěti ročnících a roční pauze ukončuje svoji činnost. I přes snahu se nepodařilo nashromáždit dostatečně vysoký finanční obnos, který by umožnil odstartování 6. MFF Cinema Mundi. „Bohužel jsme k tomuto rozhodnutí byli donuceni okolnostmi. Snažili jsme se hledat různá řešení, jak festival zachránit. Mrzí nás, že dotace z Jihomoravského kraje byla z pro mě nejasných důvodů ukončena a že kulturní a politická situace ve městě Brně nám zkrátka není nakloněna. Ani současný dotační systém města Brna v oblasti kultury není nastaven tak, abychom se mohli ucházet o takový finanční obnos, který by byl pro mezinárodní festival adekvátní podporou,“ vysvětluje důvody ukončení ředitel Cinema Mundi Josef Čadík.

Za pět let existence mělo téměř 59 000 návštěvníků festivalu možnost zhlédnout celkem 435 filmů z celého světa a potkat se se 140 hosty z České republiky i zahraničí. I přes ukončení MFF Cinema Mundi organizátoři věří, že se filmový festival do Brna v budoucnu vrátí.

 

Krátké ohlédnutí za 5. MFF Cinema Mundi v Brně:

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací