Festival Jeden svět 2016 zahájil hledání domova

jeden_svet_2016_plakat

„Co je nejkrásnější?“
 
 
 
Od 7. až do 16. března 2016 můžete v Praze navštívit další ročník festivalu plného dokumentů o lidských právech. Poté se snímky, které spojuje letošní téma „Hledání domova“, přesunou do dalších desítek měst po republice. Nově třeba do Zlína a Karlových Varů.

Filmy nejsou zaměřené pouze na ostře sledovanou uprchlickou krizi, ale také na hledání zázemí každého z nás. Podívejte se třeba na příběh Sonity z útulku v Teheránu, která chce být slavnou raperkou, sledujte osudy ambiciózních studentů v Jižní Koreji, kteří touží po lepším životě díky vzdělání ve snímku Dotkni se nebe, nebo navštivte Ukradenou zem o zdrcujících důsledcích produkce palmového oleje.

Ani 18. ročník festivalu Jeden svět tak nemá malé ambice: láká nejen milovníky filmů, ale také aktivní diváky, kteří se snaží o světě kolem sebe komplexně přemýšlet. A nebojí se ho třeba i změnit.
 
Co: Festival Jeden svět 2016

Kdy: 7. – 16. 3. 2016 v Praze (poté 32 měst v ČR)

Podrobnosti: Jeden svět
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací