Čínští filmaři obsadili Staroměstské náměstí, Náplavku, Písek i Český Krumlov

tiskovka_feather_flies_to_the_sky_obr_14V seriálu Letící pírka v oblacích si kromě čínských herců zahrají i Jan Révai a Vlastina Svátková.
 
 
 
Producent Jia Ping ze společnosti Hangh Zhou Jia Ping Pictures se znovu vrací do Prahy, aby zde natočil svůj další projekt. Po válečném seriálu Poslední vízum budou tvůrci brnkat na něžnější notu. Romantický příběh čínských řemeslníků s básnickým názvem „Letící pírka v oblacích“ zavedl česko-čínskou produkci na pražské Staroměstské náměstí, na Náplavku, k hotelu Le Palais,  do Písku či Českého Krumlova. Se štábem se na těchto místech budeme moci potkávat do 20. března 2016.

Na tiskové konferenci, která se konala v prostorech hotelu Le Palais, producent Jia Ping poděkoval všem přítomným za podporu a přiblížil, o čem projekt Letící pírka v oblacích vlastně je: „Seriál vypráví velice speciální příběh o člověku z městečka, který se v dobách ekonomických reforem postupně vypracoval z malého místního podnikatele na velkého podnikatele. Na člověka, který vlastními silami vytvořil své vlastní mezinárodní ekonomické království. Je to vlastně příběh o splněném snu.“ V seriálu sice uvidíme převážně čínské herce, ale potkáme se v něm i s českými tvářemi, jako jsou například herci Jan Révai nebo Vlastina Svátková. Konferenci osobně podpořil i režisér Yu Ding, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová a další vzácní hosté.

Tím ale česko-čínská spolupráce ani zdaleka nekončí. Producent Steve Lichtag z Twin Star Filmu prozradil, že po skončení práce na Letící pírka v oblacích se začne pracovat i na dalším projektu, a to na 3D velkofilmu Coral Moon. „Doufám, že ´Pírko´ natočíme bez problémů a brzy poté se už budeme plně soustředit na náš nový společný 3D film. Natáčení Coral Moon by mělo začít někdy v polovině tohoto roku,“ prozradil Steve Lichtag.

Jak to na tiskové konferenci k česko-čínskému seriálu Letící pírka v oblacích vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube.
 

 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací