Kocour v botách / Puss in Boots – recenze

Je Kocour v botách roztomilé kotě nebo prohnaný psanec?
 
 
Chris Miller, se podílel na tvorbě 1. a 2. Shreka, Shrek třetí byl jeho režisérským debutem. Komu jinému svěřit práci na Kocourovi v botách, než právě jemu? S naším malým sladkým kocourkem jsme se poprvé setkali právě ve druhém pokračování zeleného zlobra a publiku tato zajímavá postava přirostla velmi k srdci a chtělo zjistit něco více z jeho minulosti. Uplynulo sice dlouhých 7 let od prvního pohledu z očí do očí a film, věnovaný zrzavému hrdinovi je tu.

Putování vzpomínkami nás dovede až do raných koťátkovských let, zjistíme, kde se vzala, tu se vzala Kocourova přezdívka, a co ho přivedlo na cestu zločinu. Seznámíme se spoustou nových postav (Valda Cvalda, Čiči tlapička či proradní sourozenci Jack a Jill) a ocitneme se doslova v nebi.

I Kocour v botách se nese v trendu animáků poslední doby. Naleznete zde vtipy a hlášky, určené jak jen pro děti, tak jen pro dospělé. Takže se stane, že malí diváci nebudou chápat, čemu se rodiče smějí a naopak. Příběh má poměrně propracovanou vztahovou linii a i přes poměrně podrobné vysvětlování se ti nejmenší zajisté ztratí a nebudou dění na plátně chápat. Jako v každém příběhu o Shrekovi, i zde se mísí dobrodružství, humor, napětí a akce. Jen tu chybí trochu „shrekovské“ nadsázky a parodie.

Celý snímek má klasických 90 minut a uplynou vám jako voda. Vesměs se nebude nudit nikdo v publiku. Momenty určené, buď dětem, nebo rodičům se v množství ostatní zábavy lehce ztratí. A z kina budete odcházet s úsměvem na tváři. Zajímalo by mě, kolik dětí si bude k Vánocům přát koťátko?

Hned od prvních záběrů je znatelně vidět obrovský pokrok studia DreamWorks. Animace by si zasloužila jedničku s hvězdičkou. I práce s kamerou je na výbornou. Opravdu povedený je střih a rozdělené záběry. Tato technika celý film oživila a přidala nejedno procento v hodnocení k dobru. Většinou je příplatek za 3D jen plýtvání penězi, ale tentokrát se navýšení ceny za lístek vyplatí. Některé záběry si zaslouží pochvalu a zvýšenou pozornost diváků.

Kocour v botách s puncem španělského Zorra je ten správný film pro rodinnou návštěvu kina, která uspokojí všechny věkové kategorie. DreamWorks bude mít na letošních Oscarech pořádně žhavé želízko v ohni.
 

Letošní Vánoce nebudeme čekat na zlaté prasátko, ale na zlaté vejce.


 

My vás vidíme! Kliďte se nám z cesty.


 

Kocour v botách rád tasí svůj meč.


 

75%

Kocour v botách / Puss in Boots

Kocour v botách s puncem španělského Zorra je ten správný film pro rodinnou návštěvu kina, která uspokojí všechny věkové kategorie. DreamWorks bude mít na letošních Oscarech pořádně žhavé želízko v ohni.
 

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací