Jak básníci čekají na zázrak s Křížem, Matáskem, Somrem a dalšími již v dubnu v kinech

jak_basnici_cekaji_na_zazrak_plakatChcete vědět, proč vlastně šestí básníci vznikli?

Oblíbený doktor, básník a tak trochu smolař Štěpánek (Jan Kříž) se po dvanácti letech vrátí do kin. Tentokrát se nám představí jako tatínek, který po smrti Aničky-Zrzečky sám vychovává třináctiletého syna, samozřejmě za vydatné pomoci kamarádů Kendyho (David Matásek) a Karase (Lukáš Vaculík). Budou mít tentokrát básničky větší úspěch? Na to nám odpoví šestí filmoví básníci s názvem Jak básníci čekají na zázrak, aneb Jak už básníci opravdu dospívají…

Herci a tvůrci zavítali do pražského kina Atlas, aby se zde setkali s novináři a prozradili několik zajímavostí, které se s filmem pojí. Věděli jste, že se jedná o jednu z mála filmových sérií, která se odehrává v reálném čase? Pokud si uvědomíme, že první snímek Jak svět přichází o básníky jsme mohli poprvé zhlédnout v roce 1982, otevírá se před námi úctyhodná časová linie.

Vrtá-li vám hlavou, proč se se Štěpánkem, Kendym, Karasem a dalšími setkáme znovu, stačí se zeptat tvůrců. „Jednou jsem byl na obědě ve své oblíbené italské restauraci a zaparkoval jsem špatně. Když jsem se vracel, tak tam stáli dva strážníci. Jeden z nich byl můj bývalý pacient, tak jsem si dovolil takový lehčí tón. Ptali se mě, zda nepoznám tu dopravní značku. Odpovídám, že znám, ale jak je tam ta šipka nahoru nebo dolů, tak nevím, kde je začátek a kde konec. Ptají se: ‚Jak to vyřešíme? A kdy budou další básníci?‘,“ převyprávěl úsměvnou historku scénárista Ladislav Pecháček. A v tu chvíli bylo jasno, že další básníci prostě vzniknout musí.

Herci, jako je Pavel Kříž, David Matásek, Markéta Hrubešová či Miroslav Táborský byli nadšeni, že se opět po letech sešli. I nováčci, krásné dámy Linda Rybová a Denisa Nesvačilová byly ze spolupráce unešené. Linda na tiskovce pana scénáristu dokonce prosila, ať její postava přežije, že si chce zahrát i v dalších dílech, pokud budou.

Jak to na tiskové konferenci k filmu Jak básníci čekají na zázrak vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Premiéra v českých kinech je naplánována na 14. dubna 2016.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací