Filmové události #14/16: Wick ničí Řím, Channingovi mizí mutant, Final Fantasy to znovu zkouší

kingsman_tajna_sluzba_poster Vyhlašujeme válku nudě!
 
 
Přísahám, že nikdy ve válce neskloním hlavu před nepřáteli v bitvě. Nejsem sice Winston Churchill, ani nedisponuji armádou o jednom muži typu Johna Wicka, ovšem nebudu žít pod Hitlerem, císařem Vilémem ani pod Konfederovanými státy americkými. Přivolám si Batmana a Eggsyho. Spolu budeme bojovat… Proti Nilfheimské říši ve Final Fantasy XV, řekl bych.
 

 
Světová škola

K 80. narozeninám dostal český spisovatel a scénárista Zdeněk Svěrák milý dárek od svého syna, režiséra Jana Svěráka. Komunity Čechů po celém světě si mohly v pondělí 28. března zajít do kin na slavný film z roku 1991 Obecná škola, první výsledek spolupráce obou Svěráků v jeho remasterované verzi. Snímek si mohli znovu hromadně vychutnat i diváci v České republice. Narozeniny Svěráka staršího připadají na Den učitelů.


 

Wickovy cesty vedou také do Říma

Střelci Johnu Wickovi (Keanu Reeves) už určitě nikdo psa nezabije. Co jej tedy vrátí do akce v pokračování? Jeho starý známý se v Římě snaží převzít kontrolu nad mezinárodní organizací zabijáků a John se k němu ze starého spojenectví připojí. Jedni z nejobávanějších řezníků světa se už na něj chystají…


 

Winstonova nejtemnější hodina

Režisér Joe Wright možná nedokázal publiku prodat svou verzi Petra Pana, ale mohl by uspět s jinou postavou drahou většině Britů – válečným premiérem Winstonem Churchillem. Drama The Darkest Hour ukáže jeho rozhodnost během druhé světové války, kdy se rozhodl vzdorovat expandujícímu nacistickému Německu za každou cenu. Scénář napíše Anthony McCarten (Teorie všeho).


 

Už za první války se utíkalo

Lenny Abrahamson (Room) se vrací ještě do hlubší minulosti. Podle knihy The Great Escape od Neala Bascomba chce natočit příběh uprchlíků z německého internačního tábora v době první světové války. Pozor, nepleťme si to s Velkým útěkem, jenž vypráví o něčem podobném z konfliktu následujícího.


 

Romancí proti Konfederaci

Režisérka Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) chce natočit remake válečného dramatu Oklamaný z roku 1971. Clint Eastwood tehdy v americké občanské válce jako zraněný voják Unie zasel svár mezi jižanské krásky.


 

Moře zrádnější vesmíru?

Bradley Cooper se v dramatu Deeper na chvíli stane astronautem. Po nešťastné ztrátě dobré pověsti pověsí cesty do vesmíru na hřebík a místo toho se vydá poznávat nově objevený mořský příkop. Zde jej však čeká fyzický i psychologický boj s neznámým nebezpečím. Film má na starosti režisér Kornél Mundruczó podle scénáře Maxe Landise (Pan Dokonalý).


 

Neštěstí sestry JFK

Emma Stone si v životopisném snímku Letters From Rosemary Kennedy zahraje mladší sestru prezidenta Johna F. Kennedyho. Mentálně opožděná dívka byla ve třiadvaceti letech na příkaz svého otce lobotomizována, a tak žila s inteligencí na úrovni dvouletého dítěte až do své smrti roku 2005.


 

Batman strůjcem vlastního osudu

K novému Batmanovi napsal scénář sám superhrdinův nejnovější představitel, herec Ben Affleck. Na rozdíl od Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti tam patrně nedostanou tolik prostoru jeho kolegové v kostýmech…


 

Před Gambitem stojí Zeď

Mutant Gambit sice dostal neodolatelnou tvář Channinga Tatuma, ale jinak to nemá lehké. Jeho x-menovský spin-off byl opět pozdržen a začne se natáčet až někdy koncem roku. Jeho nový režisér Doug Liman chce v mezidobí pracovat na psychologickém thrilleru The Wall.


 

Hans Zimmer, zrádný superpadouch?

Přiznejme si to, někoho už můžou superhrdinové unavovat. Jedním takovým mužem je filmový skladatel Hans Zimmer. Hudbou již opatřil Nolanovu batmanovskou trilogii, Muže z oceli, Amazing Spider-Mana 2 a nyní i Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Nedivme se mu, když teď prohlásil, že svět komiksových strážců spravedlnosti opouští.


 

Kingsman: Žena se zlatým kruhem

Druhý díl dobrodružství agenta Eggsyho (Taron Egerton) ponese název Kingsman: The Golden Circle. Vypadá to, že základna Kingsmenů zažije devastující útok a naši hrdinové musí vyhledat pomoc u svých amerických kolegů z organizace Statesman, již má pod palcem jistá Ginger (Halle Berry). Společně se postaví záporačce Poppy v podání Julianne Moore.


 

Poe Dameron ve světě mutantů

Herec Oscar Isaac se pomalu stává ikonou sci-fi. Po Ex Machině a nové trilogii Star Wars se přidal i k výpravě do zmutované přírody ve snímku Annihilation, který má na starosti Alex Garland, režisér Ex Machiny.


 

Dvojice černochů na stopě božské částice

Sci-fi thriller God Particle nabral dvě hlavní hvězdy. David Oyelowo (Selma) a jeho kolegyně Gugu Mbatha-Raw (Boj za svobodu) budou podle všeho členy týmu astronautů, na něž čekají šokující skutečnosti o samotné podstatě reality.


 

Final Fantasy: Třetí pokus

Milovníci japonských videoher, nezapojujte ještě své konzole a vychutnejte si trochu pasivní zábavy! Společnost Square Enix si pro vás v rámci čekání na patnáctý díl série Final Fantasy přichystala krátký animovaný seriál a především doprovodný CGI film. Experimenty s tímto formátem v minulosti zahrnovaly dva snímky – propadák Final Fantasy: Esence života a návrat do světa nejoblíbenějšího dílu Final Fantasy VII: Advent Children. Zároveň s dějem „patnáctky“ se odehrává titul Kingsglaive: Final Fantasy XV, vyprávějící o Regisovi, králi Lucisu a válce s Nilfheimskou říší (Emhyr a Geralt s tím kupodivu nemají co dělat). Nebohý hráč přijme roli jeho syna Noctise. Kingsglaive se již představil prvním trailerem. Na internet se dostane před uvedením hry 30. září. Opět se zde setkají herci, kteří se společně objevili v seriále Hra o trůny. Sean Bean propůjčí hlas králi Regisovi a Lena Headey princezně Luně.


 

Sestřička z jiné pohádky

Disney sice nechce natočit další hranou Sněhurku, ale chce do její pohádky vložit postavu z nesouvisejícího příběhu bratří Grimmů. Ten je u nás znám jako „Sněhurka a Růženka“. Inu to je ještě víc matoucí. Zkrátka, Sněhurka z tohoto příběhu nemá co dělat se spící princeznou, nýbrž žije s maminkou a dobrodružství vyhledávající sestrou v němčině zvanou Rosenrot a v angličtině Rose-Red. V budoucí hrané disneyovce se po neslavné epizodě s jablkem spojí se sedmi trpaslíky, aby společně probudili sestru ze spánku. Doufejme, že bude stejně cool jako v komiksové sérii Mýty.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací