Velkoformátový seriál Poslední vízum s Révaiem, Svátkovou, Sokolovou či Germani uvidí v Číně, Evropě i USA

tiskovka_the_last_visa_foto_09Česko-čínský koprodukční seriál Poslední vízům je v postprodukci a v televizi se premiérově odvysílá v září tohoto roku.

Ještě před tím, než Českou republiku navštívil čínský prezident Si Ťin-pching, zavítal do naší země 250-ti členný česko-čínský štáb, který v Praze, Liberci, Plzni a Terezíně natáčel velkoformátový televizní seriál Poslední vízum. Děj osmi 150-ti minutových dílů vznikl na motivy reálného životního příběhu čínského velvyslance Feng-Šan Ho, jenž v letech 1938-1940 pracoval jako čínský konzul na velvyslanectví ve Vídni a zachránil tisíce Židů před koncentračními tábory tím, že jim vydával víza a pomáhal vycestovat z Evropy. Režie se chopil renomovaný režiséra Hua Qing a významný čínský scénárista Gao Mantang.

V hlavních rolích se představí celá řada významných čínských hereckých hvězd, jako jsou Wang Lei, Chen Baoguo či Zhang Jingjing. Nejen ve vedlejších, ale i ústředních rolích se objeví známí čeští a slovenští herci. Jmenujme například Natalii Germani, Jana Révaie, Vlastinu Svátkovou či Kateřinu Sokolovou. „Budou tak mít obrovskou šanci dostat se na čínský trh a eventuálně i dál. Někteří z nich už nějaké nabídky dokonce mají,“ přiblížil velkou příležitost pro naše herce koproducent za českou stranu Steve Lichtag z Twin Star Film. Česko-slovensko-čínská delegace zavítala i na pražskou tiskovou konferenci v hotelu Hilton, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací o budoucnosti Posledního víza.

Zatím největší česko-čínský koprodukční seriál se právě teď nachází v postprodukci ve studiích v Číně a dle nejnovějších informací, by se v televizi měl objevit v září tohoto roku. O projekt kromě mnoha čínských televizních stanic projevily zájem i další televize, a to například z USA, Izraele i Evropy. Samozřejmě i český divák nebude o Poslední vízum ochuzen, která česká TV stanice by seriál měla odvysílat, bude zveřejněno v budoucnu.

I když samotné natáčení bylo mnohdy náročné, mladá slovenská herečka Natalia Germani byla na place téměř čtyřiadvacet hodin denně, nechyběl prostor ani pro legraci a zábavné historky. O jednu týkající se mnohojazyčnosti na place se s námi podělil herec Jan Révai: „Já jsem mluvil česky, kolegyně z Číny mluvila čínsky, přišla do mé kanceláře, kde jsme hráli Rakousko, čili mluvíme jakože v němčině. Já říkám v češtině: ‚Dobrý den, co pro vás mohu udělat?‘ Ona mi v čínštině opakuje text, který má ve scénáři. A já na to česky: ‚Vidím, že se vaše němčina zlepšila.'“

Jak to v hotelu Hilton na česko-čínské tiskové konferenci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací