Deset „nej“ českých filmů roku 2011

 [singlepic id=256 w=120 h=120 float=left] Nominace Filmových cen Červeného koberceČeský film roku.

 

 

Pleáda českých filmů roku 2011 by se dala přirovnat k bonboniéře – co kus to jiná příchuť. Máme tu animák, loutkový film, pohádku, drama, komedii, ale i vyprávění podle skutečné události. Který bonbon z naší „nej“ nabídky je podle vás Českým filmem roku 2011? Udělte cenu Červeného koberce vašemu českému favoritovi a vyhrajte filmovou cenu.

 

Pro rok 2011 bylo nominováno na cenu Červeného koberce v kategorii Český film roku těchto deset adeptů:

 

 [singlepic id=1573 w=320 h=240 float=right]

Alois Nebel

NEJdiskutovanejší český film poslední doby. Animované drama režiséra Tomáše Luňáka vypráví temný příběh Aloise Nebela, kterého pronásledují stíny minulosti. Film usiluje o nominaci na Oscara. Jestli se mu tento cíl podaří splnit, se dozvíme 24. ledna 2012.

 

  [singlepic id=1574 w=320 h=240 float=right]

Czech Made Man

NEJpopelkovatější příběh z českých luhů a hájů letošního roku. Czech Made Man režiséra Tomáše Řehořka popisuje osud otloukánka z chudé rodiny, který se prodere až na špici internetového průmyslu.

 

  [singlepic id=1583 w=320 h=240 float=right]

Dům

NEJdomáčtější drama česko-slovenský rozměrů. Režisérka Zuzana Liová představila veřejnosti film o rodinných vztazích, tajemství a lhaní.

 

 [singlepic id=1584 w=320 h=240 float=right]

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého

NEJloutkovější pohádkové dobrodružství poslední doby. Vychutnejte si vyprávění Jak na Šumavě obři vyhynuli, O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny nebo Rozum a Štěsti. Na Fimfáru se podílela celá řada režisérů Vlasta Pospíšilová, Kristina Dufková a David Súkup.

 

 [singlepic id=1585 w=320 h=240 float=right]

Lidice

NEJtragičtější kapitola 2. světové války. Petr Nikolaev popisuje osud české vesnice Lidice, která byla během války vyhlazena. Historické drama se zaměřuje na mezilidské vztahy a osud obyvatel obce. Příběh je plný emocí a natočen dle skutečné události.

 

 [singlepic id=1578 w=320 h=240 float=right]

Micimutr

NEJpohádkovější česká pohádka. Mladý režisér Vít Karas, natočil svěží pohádku o princezně, drakovi, odvážném loutkáři a kouzelnici se záhadným jménem Micimutr.

 

 

 [singlepic id=1579 w=320 h=240 float=right]

Muži v naději

NEJerotičtější česká komedie na plátnech kin. Jiří Vejdělek natočil humorné vyprávění o tom, že muži jsou puberťáky celý život a jejich vynalézavost nezná mezí.

 

 [singlepic id=1586 w=320 h=240 float=right]

Nevinnost

NEJemotivnější české drama letošního roku od Jana Hřebejka. Rodinné psychologické drama vypráví o tom, jak cesta z vrcholu může být rychlá a náhlá. Emoce a atmosféra jsou hlavními doménami filmu.

 

 [singlepic id=1581 w=320 h=240 float=right]

Perfect Days – I ženy mají své dny

Vše NEJlepší. Perfect Days – I ženy mají své dny režisérky Alice Nellis nám názorně ukázal, že oslava čtyřiačtyřicátých narozenin, může obrátit život ženy vzhůru nohama.

 

 [singlepic id=1582 w=320 h=240 float=right]

Poupata

NEJsmutnější příběh o rozkladu jedné rodiny. Zdeněk Jiráský natočil jedinečný syrový příběh Poupata. Sociální drama vypráví o osudech členech maloměstské rodiny. O jejich osudech, snech a strastech.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací