Filmové události #16/16: Steven se zamiloval do Marka, Birdman je zlosyn, Na’vi se množí

festival_de_cannes_2016_posterCo zjistili naši špioni?
 
 
Steven Spielberg, jak se zdá, nepotřebuje již vůbec služeb právníka Toma Hankse, zato tajného agenta Marka Rylance nasazuje do dalších prostředí. Je nutné se dozvědět staré údaje z Vatikánu, reálie vzdálené budoucnosti, ale také čerstvé informace o akcích v Cannes i Plzni. Musíme získat co nejvíc informací k obraně před invazi z Pandory, či světa Pokémonů… Krom toho jsou užitečné názvy tří významných blockbusterů a jméno možného představitele mladého Hana Sola.
 

 
Do Cannes zavítá hodný obr i neonový démon

Devětašedesátý ročník Festivalu v Cannes zveřejnil seznam svých soutěžních i mimosoutěžních snímků. Akci zahájí novinka od Woodyho Allena nazvaná Café Society s Jessem Eisenbergem a Kristen Stewart.  Mimo soutěžní sekci nalezneme pohádku Stevena Spielberga Obr Dobr nebo krimithriller Shanea Blaka Správní chlapi s Russelem Crowem a Ryanem Goslingem. O Zlatou palmu soutěží například Pedro Almodóvar se svou Julietou, Nicolas Winding-Refn vyděsí porotu hororem The Noen Demon a dobu, v níž byly mezirasové vztahy v USA tabu, připomene Loving od Jeffa Nicholse. Celkově se o cenu nejvyšší uchází dvacet filmů. Festival proběhne od 11. do 22. května 2016.


 

Plzeň vstupuje do finále

V pátek se rozeběhl 29. ročník festivalu Finále Plzeň, v jehož soutěžní sekci bude k vidění řada kinematografických projektů z Česka i Slovenska.  V závěru akce udělí ceny Zlaty ledňáček mezinárodní porota v čele se scénáristou Mikem Reissem (Simpsonovi, Doba ledová). Mezi jinými čeká návštěvníky Ani ve snu!, V paprscích slunce nebo Já, Olga Hepnarová. Mezi doprovodné akce patří například talk show filmového publicisty Kamila Fily a na autorská čtení se dostaví třeba Marie Doležalová a Lukáš Pavlásek. Akce skončí 21. dubna 2016.


 

Komunistický špion je papež a milionář

Mark Rylance, jenž pro Stevena Spielberga ztělesnil sovětského špeha Rudolfa Abela a obra v pohádkovém snímku Obr Dobr, se objeví ještě v minimálně dvou dalších filmech slavného režiséra. Sci-fi Ready Player One z něj udělá Jamese Hallidaye, zakladatele virtuální sítě OASIS. Získal též roli papeže Pia IX. v historickém dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara o „únosu“ a násilném pokřesťanšťování židovského chlapce.


 

Další kapitola Knihy džunglí

Mauglí, jsi příští superstar! Vzhledem k pozitivnímu přijetí Knihy džunglí ze strany kritiků a vyhlídkám na tučné zisky začal Disney ještě před premiérou s přípravami na natáčení sequelu.


 

Názvy tří trháků

Nový Pavoučí muž potvrdil nedávné dohady a jeho první dobrodružství s třetím představitelem (Tom Holland) se bude jmenovat Spider-Man: Homecoming.

Pátý Underworld ponese podtitul Blood Wars. O krev a války šlo vždycky, takže neočekávejme žádné převratné změny v konceptu.

Společné pokračování 22 Jump Street a Můžu v černém sjednocuje i názvy v titulu MIB 23.


 

Spider-Man vs. Birdman?

Každý superhrdina každopádně potřebuje svůj padoušský protějšek, tak kdo čeká na chystaného Spider-Mana? Podle Devina Faraciho ze serveru Birth.Movies.Death. se ve snímku objeví Vulture tedy „Sup“ alias zákeřný vynálezce Adrian Toomes s létacím oblekem.  Záporák se ve spider-manovských filmech zatím neobjevil, ačkoliv Sam Raimi jej plánoval pro zrušený čtvrtý díl své série. A co víc, podle Variety jej možná bude hrát Micheal Keaton, někdejší představitel Batmana a oscarového (ne)superhrdiny Birdmana. Vznese se tedy skutečně k oblakům?


 

Batsignál je opět na obloze

Společnost Warner Bros nedávno oficiálně potvrdila přípravy na natáčení samostatného Batmana s Benem Affleckem. Doufejme, že jej nezastíní jeho verze z Lega.


 

„Zřela jsem v nordickém světě též krásku snědou. Ví někdo víc?“

Obsazení marvelovky Thor: Ragnarok je bohatší o herečku Tessu Thompson (Veronica Marsová, Annihilation). Jak už jsme si zvykli, nevíme zatím, jakou postavu přesně hraje, někteří jí však tipují na asgardskou válečnici Valkýru. Mohla by každopádně zaplnit hlavní ženskou úlohu, pokud se nevrátí Natalie Portman.


 

Kdo zazpívá Eggsymu?

Zpěváka Eltona Johna uvidíme v druhém dílu Kingsmana s podtitulem The Golden Circle. Doufejme, že jeho zpěv nebude mít stejný efekt jako Valentinovy Sim karty.


 

Han a Ford nové generace?

Jméno představitele Hana Sola ve druhém spin-offu ze světa Star Wars ještě nebylo oznámeno, nicméně stránka Deadline označuje za vítěze Aldena Ehrenreicha. V minulosti mu hlavní roli již přidělila romantická fantasy Nádherné bytosti a v komedii Ave, Caesar! hrál hvězdu westernů Hobieho Doyla. Umí milovat i střílet, není co řešit.


 

Pětinásobný Avatar

James Cameron oznámil plány na celé čtyři sequely ke svému sedm let starému megafilmu Avatar. Vánoční svátky nám tak budou ozvláštňovat mimozemšťané z Pandory v letech 2018, 2020, 2022 a 2023.


 

Pikachu, volím si tebe! Ale koho by chtěl Pikachu?

Hned několik hollywoodských studií usiluje o práva na legendární Pokémony, aby je převedl do hrané franšízy. O videoherní svět fantastických zvířat, které mohou děti beztrestně sbírat a pořádat mezi nimi zápasy, projevili zájem představitelé Sony Pictures i Warner Bros, nicméně největší šanci má údajně studio Legendary Pictures, nyní divize čínské Dalian Wanda Group. Postoupí Země vycházejícího slunce svůj národní poklad Říši středu? V Legendary již podobné spolupráce docílili, když pomáhali na svět nejnovější Godzille.


 

Pán kreslených Petříků

Disney chce natočit hraný remake Petera Pana (jaké překvapení) a má již vybraného režiséra. David Lowery pro stejné studio již převedl z kreslené formy do hrané pohádku Můj kamarád drak (Pete’s Dragon), kterou uvidíme v srpnu.


 

Sherlock ukradne Vánoce

Neobyčejně žádaný Benedict Cumberbatch propůjčí hlas dalšímu padouchovi. Vyzbrojen jeho projevem, proradný skřet Grinch, tentokrát v čistě animované podobě, znovu ukradne vánoční dárky, aby tak zkazil celé svátky. Snímek Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas režírují Pete Candeland a Yarrow Cheney.


 

Ženská hrůza s hudbou

Studio Magnet Releasing připravuje antologii hororových příběhů XX. V každé ze segmentů potkáme ženskou hrdinku a o režii se postarají také pouze ženy. Jednou z nich je i hudebnice St. Vincent, vlastním jménem Annie Clark. Kromě ní natáčejí své příspěvky Sofia Carrillo, Jennifer Chambers Lynch nebo Jovanka Vuckovic.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací