Lovec: Zimní válka / The Huntsman: Winter’s War – recenze

lovec_zimni_valka_2016_plakat„Láska přetrvá i kdybyste ji pohřbili pod všechen led a sníh.“
 
 
 
Pamatujete si na lovce ze Sněhurky, který měl za úkol něžnou krásku zabít? Jmenuje se Eric, hraje ho Chris Hemsworth a na vyprávění jeho příběhu ve filmu Lovec: Zimní válka dohlíží režisér Cedric Nicolas–Troyan. Dobrodružný snímek se ovšem točí nejen kolem pohledného svalovce, ale i dvou sester s magickou mocí.

Na začátku všeho stály Ravenna (Charlize Theron) a Freya (Emily Blunt). Tyto dvě sestry spojuje nejen krása, ale i magická moc. Sobeckost, láska a řížení osudu zapříčily, že se sestřičky nejen odloučily, ale vzniklo i nové ledové království a armáda lovců. Tehdy se zrodil i náš pohádkový hrdina Eric a jeho životní láska Sara (Jessica Chastain). To vše se událo mnohem dříve, než se narodila dívka s pletí jako sníh a vlasy černými jako havraní křídla. Tím ale Zimní válka teprve začíná a nás čeká putování nejen krajinou, ale i do časů před a po Sněhurce.

Mirror mirror on the wall…Filmy Lovec: Zimní válka a Sněhurka a lovec mají jedno společné, a to jsou výborné kostými, povedené triky a skvělý casting. Charlize Theron opět s rozkoší válí po jazyku známé „Mirror mirror on the wall…“ a vyžívá se v roli nádherné, ale kruté  Ravenny. Chris Hemsworth neztratil nic ze svého šarmu, který propůjčuje trochu ušmudlanému a hromotluckému lovci. Posilou týmu jsou dvě dámy, a to Emily Blunt a Jessica Chastain. Obě se s rolemi popasovaly na výbornou. Emilinina Freya v sobě snoubí křehkost, sílu, lásku i chlad, přesně v tom poměru, který je od její postavy požadován. Výborně funguje i chemie mezi Hemsworthem a Chastain. Jejich slovní přestřelky jsou velmi vtipné.

Trochu horší je to se samotným příběhem. Tvůrcům se sice podařilo poměrně šikovně časově propojit oba zmíněné snímky, ale jinak příliš velkou originalitou nehýří. Těšit se sice můžeme na několik zvratů, ale ty se při troše pozornosti dají odhalit dříve, než bylo zamýšleno. Lovec: Zimní válka je prostě pohádka a s jednoduším příběhem se musí počítat.

Návrat do Sněhurčina světa přináší vesměs podobný zažítek jak před čtyřmi lety. Snímek Lovec: Zimní válka je na rozdíl od prvního dobrodružství odlehčenější a nabral hereckou posilu v podobě Emily Blunt a Jessicy Chastain. Jinak se jedná opět o pohádku s jednoduchým a předvídatelným dějem, krásnými kostými a líbivými efekty.
 
 

Preferujete raději zlato nebo stříbro?

lovec_zimni_valka_2016_foto_04
 
 

Sice jich není sedm, ale přesto to jsou trpaslíci.

lovec_zimni_valka_2016_foto_10
 
 

Jak je vám lovec jednou na stopě, nemáte šanci uniknout.

lovec_zimni_valka_2016_foto_02
 
 

60%

Lovec: Zimní válka / The Huntsman: Winter's War

Návrat do Sněhurčina světa přináší vesměs podobný zažítek jak před čtyřmi lety. Snímek Lovec: Zimní válka je na rozdíl od prvního dobrodružství odlehčenější a nabral hereckou posilu v podobě Emily Blunt a Jessicy Chastain. Jinak se jedná opět o pohádku s jednoduchým a předvídatelným dějem, krásnými kostými a líbivými efekty.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací