Filmové události #19/16: Kočky zpívají, Arnolda chtějí zabít, Han je opět mladík

space_jam_1996_posterVesmírní pašeráci letí s mluvícím králíkem mezi monstra.
 
 
Jestli nenávidíte Arnolda Schwarzeneggera, tak vězte, že vaše pocity sdílejí zabijáci z nové komedie. Zřejmě jsou to kulturní týpci, chtiví muzikálu Kočky, nebo Hamleta z perspektivy Ofélie. Ignoranti, ani si nevšimnou nového, mladého Hana Sola, nindžů ze Shinoby nebo nových mutantů pro X-Meny.
 

 
Mňoukající zpěváci

Tom Hooper (Dánská dívka, Králova řeč) zfilmuje Kočky, slavný muzikál Andrewa Lloyda Webbera. Tvůrčí tým se v této době rozhoduje, zda si v něm zahrají herci v kostýmech, nebo jestli dojde na počítačem vytvořené postavy.


Je třeba zabít Arnolda

Arnold Schwarzenegger se po delší době objeví v komedii. Veselý akčňák Why We’re Killing Gunther svede dohromady partu excentrických zabijáků, která svorně nesnáší nafoukaného kolegu Gunthera (zřejmě Schwarzenegger). Pokusy o jeho likvidaci však ne a ne vyjít.


Utopit se, nebo neutopit, toť otázka!

Naomi Watts a Daisy Ridley ze Star Wars vystoupí společně v Ophelii, variantě na Shakespearova Hamleta. Daisy si zahraje milou dánského prince, zatímco Naomi získala postavu jeho matky, královny Gertrudy. Ofélie se bude muset rozhodnout mezi svou láskou a vlastním životem, když odhalí strašlivé tajemství. Stejně nakonec vítězí Fortimbras, o něm někdo natočte film…


Han Solo v nejlepších letech

Spin-off o mladém Hanu Solovi, pašerákovi ze Star Wars, obsadil svou hlavní hvězdu. Po Harrisonu Fordovi zdědil postavu Alden Ehrenreich, představitel Nathana z fantasy lovestory Nádherné bytosti nebo Hobieho z komedie Ave, Caesar!. Teď je třeba cestovatele časem, aby mladému Hanovi rozmluvil se ženit a zplodit syna.


Poklad pod Stříbrným jezerem

David Robert Mitchell, režisér hororu Neutečeš, obsadil Andrewa Garfielda (Amazing Spider-Man) do noirového thrilleru Under The Silver Lake. Někdejší Pavoučí muž se postaví zločinu v ulicích Los Angeles.


Byl by Reaganův Alzheimer k smíchu?

Mike Ferrell se vzdal kontroverzní role. Ještě nedávno směřoval do komedie Reagan, v níž měl představovat právě tohoto prezidenta USA v době, kdy u něj začíná propukat Alzheimerova choroba. Jeden ze stážistů by pak Ronalda Reagana přesvědčil, že státníka hraje ve filmu. Záplatka snímku se však nelíbila Reaganově dceři Patti Davis, jež Ferrellovi napsala za celou rodinu. Nyní uvidíme, zda někdo převezme uvolněné místo.


Odstup Charlesi Xaviere, přichází nová generace!

Kteří noví mutanti se objeví v X-Men: The New Mutants? Podle Instagramu scénáristy a režiséra Joshe Boona půjde o ruskou čarodějku Magik, „vlkodlačici“ Wolfsbane, iluzionistku Mirage, „živoucí letoun“ Cannonballa, silou Slunce vládnoucího Sunspota a mimozemského kyborga Warlocka.


Když se superhrdina zblázní

Režisér a scénárista Adam McKay (Sázka ne nejistotu) se pouští do zfilmování jedné z dalších variací „tak trochu jiných superhrdinů“. Komiks Irredeemable vypráví o ochránci spravedlnosti s přezdívkou Plutonian, jemuž se bohužel zachtělo vyhlazovat lidstvo. Zastavit jej musí kolegové z týmu Paradigm. Jelikož však nejsou ani zdaleka tak silní, musí se obrátit o pomoc na slavného superpadoucha.

Inteligentní život bez řídícího principu

Režisérka Ava DuVernay opustila chystaný sci-fi film Intelligent Life podle scénáře Colina Trevorrova a Dereka Connollyho. Krásnou ženu, možná z cizí planety, si zahraje Lupita Nyong’o (12 let v řetězech, Star Wars: Síla se probouzí). Ava do světa science fiction přispěje příběhem pro mládež A Wrinkle in Time.


Dr. Crowe a pan Hyde

Universal Pictures získali hvězdu Russella Crowa pro své hororové univerzum příšer. Již v Mumii by se měl mihnout jako Dr. Jekyll a v dalším filmu získá sólo. Tedy vlastně duo s panem Hydem.

Ve stínu bude příšera čekat do dubna!

Hororové univerzum ostatně již přiděluje příšeráckým snímkům konkrétní data premiér. Po Mumii, plánovanou na 9. června 2017, se dočkáme dalšího (ale zatím anonymního) netvora 13. dubna 2018.


Del Torova vlhká láska

Zajímavě vyhlížející drby nás zpravují o údajném názvu a zápletce nového fantasy příběhu od Guillerma del Tora. Film The Shape of Water se má odehrávat v období studené války, kdy je v jedné laboratoři držen obojživelný muž. Zamiluje se do něj místní uklízečka Elise (Sally Hawkins) a se svým sousedem (Richard Jenkins) jej osvobodí. Bohužel, okolní svět je pro podivného tvora ještě nebezpečnější. Společnost, možná v záporné úloze, by našim hrdinům mohl dělat Michael Shannon (generál Zod v Muži z oceli).


Příšeroapokalypsa

Ve Warner Bros. vzkřísili projekt Monsterapocalypse podle stejnojmenné deskové hry. Nové podání bitky obřích příšer s pilotovanými roboty bylo původně zrušeno, když společnost dala přednost obdobnému námětu v Pacific Rim – Útoku na Zemi. Původní koncept Tima Burtona převezme a pozmění k obrazu svému režisér Fede Alvarez (Lesní duch).


Bugs Bunny stále miluje vesmírnou košíkovou

Neuvěřitelné se stalo pravdou a Space Jam 2 byl potvrzen. Basketbalový střet animovaných postaviček ze série Looney Tunes s mimozemšťany za asistence Michaela Jordana (proboha, co jsem to napsal?) inspiroval pokračování a dokonce již na palubu získal hráče NBA LeBrona Jamese. Sequel bude možná režírovat Justin Lin, známý prací na sérii Rychle a zběsile, či blížícího se sci-fi Star Trek: Do neznáma. Kapitán Kirk aby se tedy poohlížel po jiném mentorovi, neboť čtvrté rebootové dobrodružství Enterprise se zdá být podle posledních vyjádření Paramountu zaručeno.


Přání nerežírovat

Remake thrilleru Přání smrti o řádění bezuzdného mstitele přišel o své režiséry Aharona Keshalese a Navota Papushada. Na vině jsou samozřejmě opět „tvůrčí rozpory“, takže to mohlo být cokoliv.


Nindžový Joe

Nindžové už musejí být pěkně naštvaní, když je v poslední době reprezentuje hlavně čtveřice želvích mutantů. Sega, společnost zodpovědná za mnohé klasické videohry, proto vysílá do kina Joea Musašiho, hrdinu série Shinobi. Většinou jej nalezneme, kterak bojuje proti zločinecké organizaci Zeed. Zní to skoro jako Foot, takže se Želvami Ninja bude mít Joe přece jen nejednu věc společnou.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací