56. Zlín Film Festival promítne snímky z 56 zemí světa

tiskovka_zlin_film_festival_2016_foto_06Své hvězdy na chodníku slávy odhalí Pollertová-Trojanová a Jiří Strach.

 

Vietnam, Izrael, Etiopie, Palestina, Spojené arabské emiráty, Hongkong a Katar, to je jen zlomek zemí, jejichž filmovou tvorbu okusíme na 56. ročníku Zlín Film Festivalu. Celkem se můžeme těšit na 361 snímků pro děti a mládež, evropské režijní debuty, animovanou a studentskou tvorbu a mnoho dalšího servírovaných celkem v pěti soutěžních a osmi nesoutěžních kategoriích. Tento rok se Zlín zaměřil na Francii a my tak máme možnost zhlédnout 44 děl, které se řadí k tomu nejlepšímu z francouzské kinematografie pro děti a mládež. Těšit se můžeme na animáky, legendární herce ve slavných rolích, klasiku, pohádky, nejnovější snímky i na výběr samotných diváků. Připraveny jsou projekce filmů Mikulášovy patálie, Četník ze Saint Tropez, Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračujeO myšce a medvědovi, Knoflíková válka, Indočína, Malý princ, Muž z Acapulca  a mnohé další. Umělecká ředitelka Markéta Pášmová přibližuje další festivalovou nabídku: „Sekce Pocta velikánům, věnovaná zlínské filmové tvorbě od roku 1936 nabídne bezmála 80 hraných, animovaných, dokumentárních, reklamních, školních i vědecko-populárních filmů.“ Pokud jste například nevěděli, jak správně pečovat o bource morušového, tak se to konečně dozvíte. Dále jsou na programu například Strašidla z vikýře, Mezi námi kluky, Pětka s hvězdičkou, Metráček, Ferda Mravenec či Za humny je drak.

Chybět samozřejmě nemohou ani slavní hosté. V rámci speciální sekce Young Star do Zlína přicestují mladé začínající herecké hvězdy, jako jsou například Vladimír Polívka (Řachanda, Muzikál aneb Cesty ke štěstí), Jackson Bews (Zloba – Královna černé magie) či izraelsko arabský herec narozený v Tel Avivu Tawfeek Barhom (Superstar). Své hvězdy na chodníku slávy odhalí režisér a herec Jiří Strach a herečka Klára Pollertová-Trojanová.

Jednou z novinek letošního Zlín Film Festivalu je půlmaraton, který se poběží zlínskými ulicemi. Běžci si tak budou moci nejen zasportovat, ale i nasát jedinečnou festivalovou atmosféru. Zástupce dramaturgické rady festivalu, herec a režisér Jiří Mádl se sice omluvil, že první start nestihne, ale příští rok si ho nenechá ujít.

Co: 56. Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín Film Festival

Kdy: 27. 5. – 3. 6. 2016

Za kolik: jednotlivé vstupné do kina 39 Kč

Kde: Zlín

Podrobnosti: Zlín Film Festival

Jak to vypadalo na tiskové konferenci k 56. Zlín Film Festivalu, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací