Petr Jarchovský, Ivan Passer a Emília Vášáryová budou hosté 42. Letní filmové školy

tiskovka_letni_filmova_skola_2016_foto_01Filmový program bude plný chutí, jako pestrobarevný kornout zmrzliny.
 
 
 
Sluníčko a krásné počasí se již hlásí o slovo, stejně jako 42. ročník Letní filmové školy Uherské Hradiště, který se uskuteční od 22. do 30. července 2016. Již tradičně se můžeme těšit na šest sekcí (Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení), které nabídnou známé, legendární i překvapivé snímky.

tiskovka_letni_filmova_skola_2016_foto_03Věděli jste, že velikán italského filmu a divadla Luchino Visconti by letos oslavil 110. narozeniny? Při této příležitosti nám největší nesoutěžní festival u nás naservíruje kompletní kolekci jeho čtrnácti celovečerních filmů. Chybět nebude ani poutavá přednáška z úst Stefanie Parigi, jež do Uherského Hradiště přicestuje až z univerzity v Římě. Jak již plakát, který byl odhalen na první tiskové konferenci k 42. ročníku LFŠ, napovídá, čeká nás i sci-fi dobrodružství. Přesněji řečeno, pozornost se zaměří na němé počátky sci-fi. Projekce budou podkresleny živým hudebním doprovodem. Těšit se můžeme například na Metropolis, Krásku z Marsu, Cestu na Měsíc, Mechanického muže a další lahůdky. Cyklus Půlnoční delikatesy nabídne průřez tvorbou krále braku od 50. do 80. let, režiséra a producenta Rogera Cormana. Chybět nebude ani tzv. „double feature“ Útok krabích monster a Kýbl krve, kdy za jeden lístek získáte promítání dvou filmů.

tiskovka_letni_filmova_skola_2016_foto_04Pozvání na festival přijal Ivan Passer, který spolu s odborníkem na jeho tvorbu Jiřím Voráčkem bude po každé projekci svého snímku s diváky diskutovat. Kromě restaurovaného Intimního osvětlení je do programu zařazeno sedm filmů, které vznikly v zahraničí. První dáma slovenského filmu Emília Vašáryová nás seznámí s dramatem Eva Nová, kde ztvárnila hlavní postavu Evy, herečky, která se vrací z protialkoholního léčení. Potkat se budete moci i se scénáristou Petrem Jarchovským.
 
 
 
Co: 42. Letní filmová škola Uherské Hradiště

Kdy: 22. až 30. července 2016

Kde: Uherské Hradiště

Za kolik:

Typ akreditace Základní cena Se slevou Při platbě do 30. června 2016
Jednodenní 350 Kč
Čtyřdenní 1 100 Kč 950 Kč
Devítidenní 1 700 Kč 1 550 Kč 1 350 Kč

 
Podrobnosti: lfs
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací