Festivalová Pohádková neděle v Premiere Cinemas

premiere_cinemas_logo_redBulharsko, Írán, Rusko, Švýcarsko, Maďarsko, Španělsko i Hong Kong uvedou své krátké filmy v Premiere Cinemas.

Letošní Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVA startuje již v pátek 27. května 2016. Při této příležitosti vzniklo pásmo nejnovějších krátkých animovaných filmů pro děti z celého světa, které máte možnost zhlédnout v moderním multikině Premiere Cinemas v Praze, Olomouci a Teplicích. Program Festivalové Pohádkové neděle nabídne projekci snímků Letím!, Je čas jít spát, O lišce, co uměla hrát na housle, Muzikální drak, Ahoj, jelene!, Byron a blecha a Tanečnice.

Co: Festivalová Pohádková neděle

Kdy: 29. května 2016

Kde: Premiere Cinemas ČR

Podrobnosti naleznete zde: Premiere Cinemas

festivalova_pohadkova_nedele_pc

LETÍM!
Bulharsko, 6 minut

Znuděný tučňák netouží po ničem jiném, než aby uměl létat jako pták. Před očima nechápajících kamarádů dělá vše pro to, aby jednou mohl vzlétnout… a nespadnout. Za pomoci praku, trampolíny a dokonce i cirkusového děla si chvíli užívá ten blažený pocit, dokud neskončí v nemocnici. Avšak jeho hrdinské pokusy inspirují ostatní a tučňák letec může být spokojený.

JE ČAS JÍT SPÁT
Írán, 6 minut

Blíží se noc a holčička šla už spát. Ale její panenka by si ještě ráda hrála. Celé noční nebe se snaží ji uložit ke spánku, ale marně. Na její cestě za dobrodružstvím jí musí pomáhat z nesnází její přátelé. Nakonec i ona podlehne krásné ukolébavce a usíná.

O LIŠCE, CO UMĚLA HRÁT NA HOUSLE
Rusko, 11 minut

Místo, aby liška honila kořist, raději jemu i ostatním zvířátkům zahraje na housle. Ti ji za odměnu přinášejí pochutiny z místního lesa. Jednou z nich je i zajíček, který se stane jejím věrným kamarádem a koncertním manažerem. Virtuózní liška začne hrát pro daleké okolí a stává se z ní místní hvězda. Se slávou však přichází i nenasytnost.

MUZIKÁLNÍ DRAK
Švýcarsko, 8 minut

V jednom království žil jeden muzikální drak. Miloval však ladné a lehké tóny, zatímco těžkopádná hudba hradní stráže mu trhala uši. Věrným spojencem proti přísnému králi mu je chudá dívka, která ovládá hru na příčnou flétnu. Společně si začnou notovat a jejich nekonečná láska k hudbě jim pomůže i z těch největších nesnází.

AHOJ, JELENE!
Maďarsko, 6 minut

Krátký animovaný film o rozkošném jelenovi, který miluje kakao a každodenní úklid sněhu před jeho chaloupkou. Každou noc však přichází záhadné zemětřesení, které všechno převrátí naruby.

BYRON A BLECHA
Španělsko, 7 minut

Byron je pejsek, který žije šťastně se svým pánem. Jeho život se změní, když se do jeho kožíšku nastěhuje nečekaný obyvatel – samolibá a koketní blecha.

TANEČNICE
Hong Kong, 6 minut

Holčička má jako každé dítě velkou představivost a svou tanečnici baletku vidí všude, kam jde. Jednou však tanečnice zmizí.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací