Mirek Topolánek představuje svoji knihu Hlavně se neposrat

krest_hlavne_se_neposrat_foto_02Na pultech knihkupectví již trůní „Hlavně se neposrat“.

V druhé polovině května 2016 se v Paláci knih Luxor křtila kniha, která zaujala nespočet čtenářů ještě před vydáním nejen názvem, ale i autorem, který ji napsal. Bývalý český politik Mirek Topolánek si totiž k šedesátinám nadělil publikaci Hlavně se neposrat, která obsahuje průřez jeho texty za 20 let. Jak již název napovídá, bývalý premiér a předseda ODS se v ní nebojí říkat věci bez obalu a na 500 stránkách kritizovat například Babiše, Evropskou unii či „Velkou protikorupční revoluci“.

Jako kmotry, kteří knize popřáli hodně úspěchů a čtenářů, si Mirek Topolánek vybral Miroslava Kalouska, Jiřího Schwarze, Martina Římana a Martina Schmarcze. Po slavnostním přípitku se již tradyčně konala autogramiáda, o kterou byl obrovský zájem.

Anotace Hlavně se neposrat:

„Nikdy jsem neměl potřebu sám sebe stylizovat, přetvařovat se, žít a mluvit jinak doma, v práci, na veřejnosti. Před autoritami jsem se neklaněl a poraženým se nemstil. Naučil jsem se odpouštět. Byla to určitě politická nevýhoda. Pro život je to ale lepší. Možná jsem mohl být v politice déle, nebo být úspěšnější. Já jsem ale rád, že mě pořád baví život, lidi, které potkávám. A když se dívám zpátky, tak hodnotím tu svou politickou kariéru bez hořkosti a s hlavou nahoře. Pokud to z těch textů budete cítit taky, tak jsem tu knížku možná nevydal jen pro sebe, ale i pro vás. Není to tedy pouze soubor „veselých historek z natáčení“ a la „Válčili jsme za Čepičky“. Je to pokus o popis doby, kterou jsme prožili spolu a přitom každý jinak. Tak se do toho pusťme!“ Mirek Topolánek

Jak to na slavnostním křtu knihy Hlavně se neposrat a autogramiádě vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací