Severský filmový čtvrtek uvádí Mladá léta Erika Nietzscheho

severske_filmove_ctvrtky_cerven_mlada_leta_posterV Evaldu se bude promítat snímek světoznámého velikána dánského filmu.

Červnový Severský filmový čtvrtek pořádaný Skandinávským domem a Komorním kinem Evald nám umožní zhlédnout dílo vynikajícího režiséra, scénáristy a spoluzakladatele filmařského hnutí Dogma 95 Larse von Triera. Komediální drama Mladá léta Erika Nietzscheho, ke kterému von Trier napsal scénář, nás seznámí s inteligentním, plachých a nezkušeným mladým mužem, jež je na sklonku sedmdesátých let přijat do Dánské státní filmové školy. Erik Nietzsche je přesvědčen, že je jeho osudem stát se filmovým režisérem, a je proto ochoten pustit se do boje s přísnými profesory, podivnými spolužáky i se zkostnatělými pravidly. „Satirická komedie zaujme mimo jiné i tím, že se neštítí použít notnou dávku humoru a nadsázky i sama na sebe,“ popisuje výjimečnost snímku Marie Binderová ze Skandinávského domu.

Před projekcí autobiograficky laděného filmu Mladá léta Erika Nietzscheho se uskuteční krátká přednáška o Larsi von Trierovi. Samotné promítání proběhne v originálním znění s českými titulky.

Co: Severské filmové čtvrtky – Mladá léta Erika Nietzscheho

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 2. června 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

severske_filmove_ctvrtky_cerven_mlada_leta

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací