Filmové události #23/16: Sicario rukuje, Jake střílí v The Divison, Hopkins se transformuje

zlin_film_festival_2016_bannerDwayne Johnson a Jake Gyllenhaal jako staronoví.
 
 
Pokud se bojíte klaunů a učitelek, strach vás může dnes doprovázet od první novinky až do úplného konce událostí. Radši neutíkejte do temného lesa! Je tam Vlk z královských Vinohrad, internetový troll nebo mimozemský Predátor. Když nastražíte uši, možná uslyšíte výstřely vojína Sicaria a Jakea Gyllenhaala z videohry The Division. Thor i Strážci Galaxie mají v současnosti napilno kvůli jistým temným dámám, tak se pomoci můžete dočkat od polozapomenutého Doca Savage v podání Dwaynea Johnsona.
 

 
Vlk a Učitelka kopou v Karlových Varech za domácí tým

V hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se objeví i film nedávno zesnulého režiséra Jana Němce. Vlk z královských Vinohrad je jeho vlastní autobiografií. Jiří Mádl představuje československého filmaře, jenž je přinucen emigrovat z normalizačního Československa. Kromě Vlka bude o vrcholné ocenění usilovat z domácí produkce ještě nové drama od Jana Hřebejka Učitelka.


Zlatý střevíček pro Jihokorejce

Zlín Film Festival rozdal ceny za svůj 56. ročník. Hlavní cenu Zlatý střevíček získal jihokorejský Náš svět. Snímek navíc získal své herečce Choi Soo-in Cenu města Zlína za nejlepší dětský herecký výkon v kategorii hraného filmu pro děti. Mezi vedlejšími rolemi nejvíce uchvátil Hiba Atallah v palestinské Superstar. Z animáků si Zlatý střevíček obuje australský Orchestr a jako šampión mladých tvůrců si Cenu Hermíny Týrlové odváží Ruska Dina Velikovskaja, režisérka kraťasu Pro maminku. Mezinárodní odborná porota odměnila Cenou za TOP film Zlínského psa slávou ověnčeného českého Furianta.


Sicario: Státem placený vrah

Pokračování akčního dramatu Sicario: Nájemný vrah ponese název Soldado (špan. „Voják“) a původního režiséra Denise Villeneuva vystřídá Stefano Sollima (Suburra). Nový příběh se však bude muset obejít bez agentky Macerové (Emily Blunt).


Mary Poppins ladí s Predátorem
The Book of Henry, drama režiséra Colina Trevorrowa, vstoupí do kin 16. září 2016.

Špionážní thriller Rudá volavka s pravděpodobnou účastí Jennifer Lawrence vyzradí svá tajemství 10. listopadu 2017.

Nová verze Vraždy v Orient expresu opozdí příjezd vlaku z 10. na 22. listopadu 2017.

Hudební komedie Ladíme 3 byla opět přesunuta, tentokrát na 22. prosince 2017. Snímek nedávno přišel o dosavadní režisérku Elizabeth Banks.

Čtvrtý Predátor, jenž údajně přinese nové informace o neslavných mimozemských lovcích, vtrhne do kin 9. února 2018.

Společnost Fox svým dvěma neznámým marvelovským projektům přiřkla nové termíny – 2. března 2018 a 29. června téhož roku.

Alita: Battle Angel převede do hraného světa postavy z japonského animáku 20. července 2018.

Sequel k Mary Poppins je plánován na 25. prosince 2018.


Kdo natočí kapitánku Marvelovou?

Marvelovskou superhrdinku Captain Marvel si možná zahraje Brie Larson, držitelka Oscara za výkon v dramatu Room. Mezi kandidátkami na režisérku jejího dobrodružství nalezneme Jennifer Kent (Příšera, Babadook) a Niki Caro (Pán velryb, Její případ).


„Zřela jsem Thora, bloudícího v kosmu, zřícího zbraň Mjöllniru mocnějšího. Ví někdo víc?“

Mezitím přibývá detailů o již obsazených hrdinech. Thor (Chris Hemsworth) ve svém třetím díle má pátrat po mocné zbrani, jejíž pomocí by zastavil apokalyptický Ragnarok a „resetoval“ celý vesmír. Právě tato cesta jej zřejmě přivede na planetu, kde Hulk (Mark Ruffalo) bojuje proti vlastní vůli v gladiátorských zápasech.


Strážci Galaxie a netvor s půvabným tělem

Strážci Galaxie ve svém prvním sequelu nebudou mít sice starosti takových rozměrů, ale přesto se utkají s pozoruhodným protivníkem, vlastně s protivnicí. Zdroje serveru JoBlo za ni označují uměle vytvořenou ženu, „dokonalou bytost“ jménem Ayasha (Elizabeth Debicki).


Lexe se nezbavíme

Jesse Eisenberg prozradil, že se jeho Lex Luthor z Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti objeví i v chystaných snímcích o Justice League. Naštěstí tak nepřijdeme o jeden z nejlepších prvků jinak zatracovaného díla.


Gyllanhaalova divize šíří nákazu videoher

O uznání chce usilovat další adaptaci videohry – střílečky The Division. Jake Gyllanhaal povede misi tajných agentů do Manhattanu, v němž před třemi týdny propukla smrtící epidemie. Podaří se jim obnovit v oblasti karantény řád a zjistit původ nákazy?


Dwayneův Doktor Divoch
Dwayne Johnson pořád nemá dost rolí. Tentokrát přibral jednu přímo gigantickou – Clarka „Doca“ Savage, hrdinu šestákových příběhů ze 30. a 40. let. Dobrodruh Savage je někdy označován za prvního superhrdinu. Superschopnosti však nemá, pouze otcovu výchovu, která jej přivedla k tělesné i duševní dokonalosti. Bohužel jeho sociální schopnosti příliš na výši nejsou, takže působí jako podivín, což byl pro Johnsona hlavní důvod, aby jej hrál.


Starý Kingsman, nebo Statesman?
Herec Jeff Bridges se v blíže nespecifikované úloze přidal k obsazení komediálního špionážního příběhu Kingsman 2: The Golden Circle.


Megatron a Anthony

V pátých transformerech se stane podle slov režiséra Michaela Baye hlavním záporákem opět vůdce Decepticonů Magatron, nikoliv jeho napodobenina Galvatron. Ve filmu se navíc objeví samotný Anthony Hopkins. Nebo jen uslyšíme jeho hlas z nějakého robota?


Ready Troll One
Spielbergova sci-fi Ready Player One se, jak se zdá, neobejde bez sabotéra slušné diskuze. Objeví se v ní internetový (nebo spíš virtuální) troll i-R0k v podání T. J. Millera (seriál Silicon Valley).


Zlý klaun ze Švédska

Remake hororu To podle knihy Stephena Kinga obsadilo svého klauna Pennywise. V pestrém make-upu bude své oběti děsit Bill Skarsgård (Anna Karenina), syn slavného Stellana Skarsgårda.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací