Deset „nej“plakátů roku 2011

[singlepic id=256 w=120 h=120 float=left] Nominace Filmových cen Červeného kobercePlakát roku.

 

Za uplynulý rok jsme mohli vidět nepřeberný počet různorodých plakátů. Náš výběr ovšem byl o to jednodušší, že ne všechny filmy zavítaly do našich kin. Na druhou stranu je to škoda, protože jsme tak přišli o některé zajímavé posterové kousky. Ale i tak se v uplynulém roce urodilo hojné množství kvalitních plakátů a my vám představujeme ty nejzajímavější z nich.

 

Pro rok 2011 bylo nominováno na cenu Červeného koberce v kategorii Plakát roku těchto deset adeptů:

 

Auta 2 (Cars 2)

Na první pohled se může zdát plakát na Auta 2 poměrně tuctový, i když s dokonalou grafikou. Ale na ten druhý, podrobnější zjistíte, jak moc je propracovaný. Prohlédněte si pořádně tvar jednotlivých ostrovů, ostrůvků a zálivů a zjistíte, že koukáte na nejdetailněji zpracovaný poster.

[singlepic id=1612 w=340 h=280 float=center]

 

Barbar Conan (Conan the Barbarian)

Barbar Conan nám ukázal, že plakáty nemusí být jen statické. Pár filmů tento pokus po něm zopakovalo, ale Conan se nám líbil nejvíce. Povedlo se mu totiž nejlépe zkombinovat animaci, zvuk a navodit tím výbornou atmosféru.

 

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Dobro a zlo, laskavost a chlad, naděje a temnota, poslední díl Harryho Pottera je plný protikladů. Ale jedno je jisté, nikoho tato již kultovní série nenechala kladným. Vždyť také patří k nejdelším uceleným sériím poslední doby.

[singlepic id=1608 w=340 h=280 float=center]

 

Muži v naději

I české plakáty se snaží nalákat diváky do kin. Někdy mají skrytý význam, ale jindy se zaměří na nejnižší lidské pudy. Muži v naději vsadili na prvoplánovost a chtíč a vyšlo jim to. Jejich plakát byl nejlákavějším a nejžhavějším filmovým posterem.

[singlepic id=1436 w=320 h=280 float=center]

 

Nezvratný osud 5 (Final Destination 5)

Páté pokračování Nezvratného osudu náležitě vyžilo potenciálu třetího rozměru. Naši pochvalu si zaslouží za tento povedený plakát, kterému se povedlo dát dostatečně najevo, že film bude pořádná 3D jízda.

[singlepic id=1609 w=340 h=280 float=center]

 

Ocelová pěst (Real Steel)

Až uvidíte tento, zaručeně nenajdete plakát s větším obsahem kovu. Ocelová pěst nám ukázala, že i ze zdánlivě jednoduchého námětu lze natočit solidní rodinnou podívanou.

[singlepic id=1614 w=320 h=280 float=center]

 

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)

Medová, rudá a čokoládová a v pozadí hořící koráb na rozbouřeném moři. Takto lákají mořské panny diváky do svých sítí. Připravte se, čeká vás nejsvůdnější plavba v karibských vodách.

[singlepic id=1610 w=340 h=280 float=center]

 

Rumový deník (The Rum Diary)

Rumový deník se tváří, že bude pořádně „dirty“. Drogy, sex, alkohol a adrenalinová jízda s vyvinutou blondýnkou v červeném kabrioletu. Johnny Depp si užívá nejšpinavější dobrodružství v Karibiku.

[singlepic id=1613 w=320 h=280 float=center]

 

Temný rytíř povstal (Dark Knight Rises)

 I když nám tento poster představuje především zápornou postavu se jménem Bane, zaručeně víme, že Temný rytíř je ten, kdo kráčí ke svému finálovém souboji se zlem. Zatím poslední vydaný plakát nám jasně dává najevo, že to nebude procházka růžovým sadem.

[singlepic id=1589 w=340 h=280 float=center]

 

Válka bohů (Immortals)

Děkujme bohům, že plakát k Immortals nedopadl stejně jako překlad filmu českého distributora. Válka bohů nám nabídla vizuální i soubojové orgie a tento poster to jen dokazuje.

[singlepic id=1611 w=340 h=280 float=center]

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací